• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Međunarodni filmski festival „Uhvati film” objavio konkurs: Prijavite film na temu invalidnosti

Autor Dragana Božić

Filmski festival “Uhvati film“ objavio je konkurs za prijem filmova za ovogodišnji festival.

 VIZUAL 1.jpg Izvor: Uhvati film Banjaluka

Ukoliko imate film na temu invalidnosti i osoba sa invaliditetom, a temu invaliditeta prikazuju na nestereotipni i nediskriminatorski način, prijavite se. Biraju se filmovi koji mijenjaju perspektive. Filmovi koji stručni žiri iz domena filma i invalidnosti selektuje biće prikazani na „Uhvati film” festivalu 2022. godine.

“Prijavljeni filmovi moraju imati tematiku invalidnosti (za autore koji su osobe sa invaliditetom, tema je slobodna. Filmovi koji promovišu medicinski model invalidnosti, odnosno stereotipe neće ući u selekciju.); dužina trajanja filmova je najviše 30 minuta; moraju imati najmanje DVD kvalitet i titl na SR/BiH/CG/HR odnosno na engleskom jeziku (filmovi treba da budu titlovani ili na drugi način prilagođeni gluvim osobama)”, saopštili su organizatori.

Navode da se filmovi (2 kopije filma) mogu dostaviti poštom ili putem internet platformi (Festhome, Click for festivals, FilmFreeway, Youtube, Wetransfer, Vimeo...). Uz film obavezno, putem e-maila [email protected] , dostaviti popunjen prijavni formular (koji se nalazi na sajtu festivala), biografiju autora, dvije fotografije iz filma, dijalog listu u srt formatu i trejler (ukoliko postoji).

Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom možete pronaći na našem veb-sajtu: www.bih.uhvatifilm.org ili na e-mail: [email protected].

Konkurs je regionalni – jedinstven za sva četiri izdanja „Uhvati film” festivala.

Regionalni filmski festival „Uhvati film” je međunarodnog karaktera i realizuje se u Novom Sadu, a zatim u Banjoj Luci, Rijeci i Kotoru sa ciljem promocije potencijala i izazova osoba sa invaliditetom (sa posebnim osvrtom na višestruko marginalizovane grupe) kroz tematski i umjetnički specifičnu selekciju filmova.
Konkurs za prijem filmova je otvoren do 15. aprila 2022. godine.

Odabrani filmovi biće prikazani na 20. Filmskom festivalu „Uhvati film” u Novom Sadu (u periodu 12. 10 – 16. 10. 2022. godine) i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjaluci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana.

Jedanaesto izdanje „Uhvati film – Banja Luka” festivala održaće se od 18. do 21. oktobra 2022. goidine u Banjoj Luci.

„Uhvati film – Banja Luka” festival se održava uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Gradske uprave Banja Luka.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop