• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo deveti "Uhvati film-Banjaluka" festival

Autor SRNA

Deveti filmski festival "Uhvati film - Banjaluka" otvoren je večeras u ovom gradu, s ciljem da kroz 24 nova filmska ostvarenja ukaže na potrebe lica sa invaliditetom, promovišući njihove potencijale i mogućnosti.

Festival je u Banjaluci otvorila ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, koja je navela ovaj festival sa 24 filma iz 12 zemalja znatno doprinosi bogatstvu umjetničkog stvaralaštva, te podstiče mlade generacije stvaralaca.

"Sigurna sam da će nam i ovogodišnje festivalsko izdanje donijeti potpuno novi uvid u stvaralaštvo lica sa invaliditetom koje u potpunosti ruši predrasude i potvrđuje ravnopravnost u kulturnom stvaralaštvu", rekla je Trivićeva tokom otvaranja Festivala.

Ona je napomenula da je Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske senzibilno kada je riječ o licima sa invaliditetom, te da, u okviru svojih nadležnosti, pruža podršku ovoj kategoriji stanovništva.

Direktor Filmskog festivala "Uhvati film - Banjaluka" Dušica Lipovac rekla je da je glavni cilj festivala da se smanje predrasude prema licima sa invaliditetom, te da se ova populacija što više uključi u sve društvene tokove.

"Lica sa invaliditetom imaju svoje potencijale i mogućnosti i ne treba ih marginalizovati, nego na prvo mjesto staviti njihovu ličnost, pa tek onda invaliditet, treba im dati šansu da budu kreativni i rade", rekla je Srni Dušica Lipovac.

Ona je navela da Festival, osim revijalnog dijela, sadrži i zanimljiv prateći program, da će biti održane panel-diskusije o razbijanju predrasuda kroz umjetnost, kao i izložba fotografija i druge aktivnosti.

Festival, čiji je organizator humanitarna organizacija "Partner", održavaće se u Muzičkom paviljonu "Staklenac" u Parku Petar Kočić do petka, 11. oktobra. 

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop