• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promocija dvije knjige Minje Marđonović u banjalučkom Domu omladine

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Promocija dvije knjige autorke Minje Marđonović biće održana u četvrtak, 22. februara u banjalučkom Domu omladine, u 19 časova.

 Promocija dvije knjige Minje Marđonović u Banjaluci Izvor: Ustupljena fotografija

Riječ je o knjigama “Jefimija, žena koja čeka” i “Jefimija žena koja neće”.

Minja Marđonović je rođena 1989. godine u Mostaru. Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, diplomirala je politikologiju, a na Studijama roda masterirala kulturologiju, a sada je i doktorantkinja kulturologije na matičnom fakultetu.

Usmjerena na svoj literarni, aktivistički rad, živeći neko vrijeme u Indoneziji napisala je svoj prvi roman “Jefimija, žena koja čeka”, ne bi li na taj način romantičnoj beletristici ponudila alternativniji pristup lično-političkom životu jedne žene.

Pripovjedajući tople priče sa zavodljivom lakoćom, ova književnica razmatra sve što vodi čovjeka, odnosno ženu, u njegovim/njenim premišljanjima i nadanjima. Pored uzbudljive romantične potrage za ljubavlju, sam narativni tok ispresjecan je edukativnim pričama, od filozofskih spisa, do analiziranja mitova, alegorija i asocijacija, što upravo i podupire glavnu radnju.

Svojim drugim romanom Jefimija, žena koja neće, nastavlja Jefimijinu životnu priču. Da li je glava kruna tijela ili je tijelo nosilac glave jeste jedno od ključnih pitanja koje Jefimija u svom nastavku života pokušava da dokuči, glavi akcenat stavljajući na temu mentalnog zdravlja.

Minja Marđonović je već regionalno prepoznata književnica, koja je nakon promocije svoje dvije knjige, širom Srbije i Crne Gore, iskazala želju da tu promociju održi i u Banjaluci.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop