• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živimo u čarobnoj BiH (VIDEO)

Autor mondo.ba

Rađanje dana iznad bosanskohercegovačkih brda, biserno čisti vodopadi, bajkovite šume, planinska sela i jezera i zvjezdano nebo iznad krajolika – Bosnian Landscapes.

Nevjerovatni video koji pokazuje ljepote naše zemlje mnogi su podijelili na društvenim mrežama. Bosnian Landscapes timelapse video rad je fotografaAmira Kulaglićakoji je objasnio kako stvara fenomenalne uratke.

Kazao je da ga je oduvijek privlačila tehnologija i inovacije u tehnologiji te je tako odlučio raditi timlapse videa čime se sada bavi profesionalno. 

Za jedan ovakav projekt potrebno je mnogo volje, truda i vremena, objasnio je Amir za abc.ba.

„Kako je naša domovina zemlja bogata šumom, planinama i drugim prirodnim ljepotama,odlučio sam se snimiti timelapse video Bosnian Landscapes 4K kako bih što bolje predstavio sve ono što naša zemlja ima.

,,
Izvor: YouTube

Time Lapse je tehnika snimanja, odnosno fotografiranja kod koje se fotografije slikaju u različitom vremenskom intervalu u odnosu na onaj u kojem se kasnije prikazuju. Konkretno, timelapse video nastaje tako sto se fotografije koje su snimljene u realnom vremenu kasnije ubrzavaju kako bi se postigao željeni efekt, odnosno različiti kadrovi. To znači da je za jednu timelapse scenu potreban mnogo veći broj fotografija nego sto bi to bilo u realnom vremenu.Tako je konkretno u ovom snimku korišteno oko 4500 fotografija.Za jednu scenu potrebno je i po nekoliko sati fotografiranja.“

Osim videa o ljepotama naše zemlje, Amir je dosad napravio još neke, posjetite njegovuAkfilms.net stranicu i pogledajte više.

Tagovi

BiH

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop