• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luvr oživljava Mona Lizu, zavirite iza stakla! (FOTO)

Autor mondo.rs

Luvr slavi 500 godina od Leonardove smrti spektakularnom izložbom u virtuelnoj realnosti, u kojoj ćemo moći da priđemo Mona Lizi. Rezervišite karte na vreme!

 Luvr oživljava Mona Lizu, zavirite iza stakla! (FOTO) Izvor: MONDO / Marko Čavić

Kako bi obeležio 500. godišnjicu smrti Leonarda da Vinčija u Francuskoj, Luvr priprema uticajnu retrospektivu da Vinčijeve umetničke karijere, koja će biti otvorena za javnost 24. oktobra 2019. i trajaće do 24. februara 2020. godine. Kao deo ove značajne izložbe, Luvr će predstaviti prvu virtuelnu realnosti (VR), u partnerstvu sa HTC VIVE Arts, koji će oživeti priču Mona Lize, da Vinčijevog najpoznatijeg remek-dela, na HTC VIVE uređaju.

Mona Liza: Iza stakla (Mona Lisa: Beyond the Glass) pružiće mogućnost posetiocima da ostvare interakciju sa slikom u virtuelnom prostoru. Gledaoci će imati retku priliku da “urone“ u najpoznatiju sliku na svetu, da zakorače iza stakla kako bi pristupili intrigantnom portretu izbliza, na potpuno nov, transformativan način.

Kroz izložbu Mona Liza: Iza stakla, posetioci će biti u mogućnosti da otkriju detalje skrivene od golog oka u jednom od najpopularnijih umetničkih dela. Kroz kombinaciju novih naučnih istraživanja, koja su otkrila tehnike, koje je umetnik koristio kako bi napravio ovo umetničko delo, kao i dodatnih informacija o identitetu modela sa slike, učesnici će dobiti intiman pogled na sliku, koja je bila predmet fascinacije i intrige tokom generacija.

Napravljeno kroz blisku saradnju sa Luvrovim vlastitim kuratorskim timom za neprikosnovenu retrospektivu umetnika, ovo kreativno virtuelno iskustvo omogućiće publici širom sveta da dobije nova saznanja o Mona Lizi. VR iskustvo će takođe biti dostupno i kao kućna verzija HTC-ove digitalne usluge pretplate, VIVEPORT, uz druge VR platforme na mreži, omogućavajući ljubiteljima umetnosti širom sveta da pristupe Mona Lizi: Iza stakla.

Mona Liza: Iza stakla će oslikavati sopstvenu revolucionarnu praksu Leonarda da Vinčija kao istinskog renesansnog erudite, koji se bavio naukom, inženjerstvom, arhitekturom i umetnošću. Ovo iskustvo virtuelne realnosti odaće priznanje umetniku, koji je usvajao inovacije tokom svoje cele uticajne karijere širokog spektra i proslaviće da Vinčijevo trajno nasleđe jednog od najvećih slikara u istoriji.

Ukoliko na jesen ili u zimu planirate da posetite Grad svetlosti trebalo bi da znate da se karte već rezervišu onlajn, putem sajta za zakazivanje VR Mona Liza termina, koji su neophodni i vlasnicima besplatnih karata za muzej. Ova izložba ulazi u standardnu dnevnu kartu muzeja, koja je trenutno 17 evra.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop