• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta sve možete da radite na Pecka Outdoor festivalu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Pogledajte program i prijavite se za željene aktivnosti

 Program Oecka Outdoor festivala 2022. Izvor: Promo

Ostalo je još dva dana do početka trećeg Pecka Outdoor festivala koji se održava 9. i 10. jula 2022. godine u selu Pecka kod Mrkonjić Grada.

Ovaj festival nudi sadržajan program aktivnog odmora na otvorenom za sve uzraste uz sportsko-rekreativne, zabavno-edukativne i druge sadržaje.

U skladu sa prirodnim okruženjem i u znaku zdravih životnih stilova, Festival učesnicima nudi različite aktivnosti: pješačenje, biciklizam, sportsko penjanje na stijenama i bolderu, sportske i edukativne aktivnosti prilagođene djeci, muzički i zabavni program, sajamski program posvećen outdoor opremi, te šareni market na kojem se predstavljaju domaći proizvodi i proizvođači.

Možda će vas zanimati

Posebno je atraktivan kanjoning rijekom Koranom kao nova festivalska aktivnost za koju su stvoreni uslovi u proteklom periodu, predanim čišćenjem i uređivanjem korita rječice Korane i staza oko nje, a koja se nalazi u blizini izvora rijeke Sane.

Zainteresovani posjetioci mogu se o svemu više informisati i prijaviti za željene aktivnosti putem zvaničnog portala.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Direktor Festivala Boro Marić festival doživlјava kao dan otvorenih vrata sela Pecka koji se nakon dvije godine pauze vraća u selo, nudući sadržajan program aktivnog odmora na otvorenom za sve koji su aktivni ili žele to biti.

„Selo je najhumanije mjesto za život i stoga lјude želimo vratiti selu, a posebno djecu, na koju se i odnose brojne festivalske aktivnosti i prateći sadržaji, približiti selu I omogućiti im da kroz prilagođenu infrastrukturu i aktivnosti što više vremena provode u prirodi“, rekao je Boro Marić.

Tokom protekle dvije godine zaokružena je infrastruktura u krugu Centra za posjetioce Pecka, prošireni smještajni kapaciteti otvaranjem Pecka Outdoor Resorta, izvori Sane infrastukturno su uređeni i proglašeni Spomenikom prirode „Vrela Sane“, Pecka je ušla u Top 100 zelenih destinacija na svijetu, što je zajedno dovelo do toga da je popularnost Pecke ozbiljno porasla, kao i broj njenih posjetilaca.

Možda će vas zanimati

U okviru muzičkog programa Festivala biće održan koncert Kralјa Čačka i Hora „Jazavac“, a za učesnike festivala koji dvodnevni boravak na otvorenom žele upotpuniti kampovanjem, te nastaviti druženje tokom noći uz vatru i spavati pod vedrim nebom obezbijeđen je i prostor za kamp.

Vodiči na glavnim festivalskim aktivnostima su biciklisti Tihomir Dakić i Dragan Kabić – Centar za zaštitu životne sredine Aleksandar Balaban - Planinarsko udruženje „Abonos“ Banja Luka, Miroslav Trivić i Damjan Šodolović - Planinarski klub „Samit“ Banja Luka, tim iz Penjačkog kluba „Extreme“ Banja Luka, Bilјana i Goran Topić - Ornitološko društvo „Naše ptice“, SKC KIDS Banja Luka, Vuk Marić.

Edukativno-kreativne radionice za djecu vodiće doc. dr Aleksandar Pajkanović, Elektrotehnički fakultet UBL, Svjetlana Ceca Marković, Atelјe FOTINI Banja Luka, Aleksandra Kuzmanović, akademska slikarka, tim Konfucijevog instituta UBL i prof. Dragica Delić sa studentima - Prirodno-matematički fakultet UBL.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop