• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Praznik mimoze” u Banjaluci na Trgu Krajine

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

U sklopu promovisanja istoimene manifestacije, koja će početi 15. februara u Herceg Novom, mažoretkinje su Banjalučanima dijelile mimoze praćene muzičarima iz Boke Kotorske.

 Praznik mimoze Banjaluka 2024 Izvor: Mondo - Slaven Petković

Popularna zabavno-turistička manifestacija "Praznik mimoze" u Herceg Novom predstavljena je danas u Banjaluci uz promotivni program, maškare i mažoretkinje koje su građanima dijelile mimozu.

Potpredsjednik opštine Herceg Novi Mirko Mustur izjavio je da će "Praznik mimoze" početi polovinom februara i trajati tri sedmice u Herceg Novom, uz više od 50 muzičkih, gastro, kulturnih, dječijih i sportskih programa i koncerte regionalnih zvijezda Halida Bešlića, Svetlane Cece Ražnatović i "Prljavog kazališta".

"Sve se završava karnevalom na kojem će učestvovati više od 20 povorki iz raznih gradova bivše Jugoslavije", izjavio je Mustur novinarima na Trgu Krajine u Banjaluci.

Mustur je istakao da je "Praznik mimoze" manifestacija koja traje 55 godina i ima svoju vrijednost, te napomenuo da Herceg Novi godinama dočekuje goste iz Banjaluke.

Portparol "Praznika mimoze" Željka Čepić rekla je da je ovo manifestacija koja se istinski živi duže od pola vijeka.

"`Mimoza je prkos zimi, vijesnik proljeća i najavljuju vrijeme za proslavu prijatelja, života i zabave", poručila je Čepićeva.

Predsjednik i kapelnik Gradske muzike i mažoretkinja Herceg Novi Valentina Kulinović rekla je da je repertoar mažoretkinja uvijek veseo i razigran, kao i da predstavljaju gradski i simbol praznika.

"Ovaj put nastupamo sa malim ansamblom koji smo oformili prošle godine i imamo 61 malu mažoretkinju. U kompletnom ansamblu nas sada ima više od 100", navela je Kulinovićeva.

Milada Šukalo iz Gradske uprave Banjaluka pozvala je sve Banjalučane da posjete "Praznik mimoze" u Herceg Novom, te istakla da su ova dva grada uvijek bila najbolji prijatelji.

Manifestacija će svečano biti otvorena u petak, 16. februara, prazničnom povorkom Gradske muzike i Mjesne muzike Đenovići, mažoretkinja i trombonjera ulicama Herceg Novog do platoa u Igalu gdje će ključevi grada biti uručeni kapu mimozinog karnevala.

Organizatori "Praznika mimoze" su opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture "Herceg fest" i Turistička organizacija Herceg Novi, uz brojne sponzore i prijatelje.

Kompletan program dostupan je na sajtu praznikmimoze.me i na "Fejsbuk" profilu "Praznik mimoze Herceg Novi".

(MONDO)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop