• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen bivši predsjednik Barselone: Bartomeu iza rešetaka zbog afere "Barsagejt"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Vijest koja će obradovati dio navijača Barselone koji je natjerao Đozepa Bertomeua na ostavku u oktobru prošle godine.

 Uhapšen bivši predsjednik Barselone Đozep Bartomeu Izvor: Profimedia

Bivši predsjednik Đozep Bartomeu uhapšen je u ponedjeljak zu okviru istrage koja vodi specijalna jedinica katalonske policije "Mosos", objavio je dobro upućeni radio “Kadena Ser”.

Omraženi biznismen koji je nakon optužnice i pritiska navijača u oktobru prošle godine podnio ostavku na mjesto predsjednika kluba uhapšen je zbog učešća u aferi "Barsagejt" koja je otkrivena 2017. godine.

Možda će vas zanimati

 Barselona je tada preko kompanije "I3 Ventures" angažovala "botove" koji su imali zadatak da na društvenim mrežama diskretituju sve one koji kritikuju predsjednika Đozepa Bartomeua i njegove najbliže saradnike i na taj način poboljšaju njihov imidž.

Među "metama" su bili i Lionel Mesi, Đerar Pike i bivši trener Katalonaca, Pep Gvardiola, a pominjali su se i Karles Pujol i Čavi Ernandez.

Osim samog djelovanja protiv članova svog kluba, sporni su i iznosi koji su isplaćeni navedenoj kompaniji, jer je Bartomeu ove usluge platio nekoliko puta više od stvarne trežišne vrijednosti ovakvih poslova.

Nakon izbijanja ove afere klub je sve demantovao, ali je nekoliko direktora podnijelo ostavke, međutim, ne i Bertomeu, sve do oktobra, nakon što su navijači sakupili dovoljan broj potpisa za njegovu smjenu.

"El Mundo Deportivo" je u međuvremenu objavio da je protiv Bartomeua podignuta optužnica jer je zloupotrebio položaj i ostvario ličnu finansijsku korist.

On je uhapšen u ponedjeljak ujutro, a osim njega još su uhapšeni i Oscar Grau, nekadašnji generalni menadžer kluba, te Roman Gomez Ponti, zadužen za pravne poslove, navodi "Kadena Ser".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC