• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opasne laži o Eriksenu - nije se vakcinisao: Antivakseri pišu-brišu i šire opasne tvrdnje o fudbaleru (FOTO)

Autor 000

Kolabiranje poznatog igrača na Evropskom prvenstvu neki koriste za raspredanje veoma opasnih i netačnih priča o njemu i vakcini.

 kristijan eriksen lažne vijesti da je vakcinisan Izvor: Profimedia

Strašan pad koji je Kristijan Eriksen doživeo na Evropskom prvenstvu i njegova borba za život nažalost iskorišćeni su i za širenje antivakserskih teorija.

Nakon što su se ljekari 13 minuta borili i izborili da on preživi, pojavile su se lažne tvrdnje da je nedavno vakcinisan i potom opasne konstrukcije da njegova nesreća ima veze sa vakcinom.

A nema, niti je mogla da ima, jer nije primio cjepivo.

"Eriksen nije bio zaražen koronom i nije bio vakcinisan", rekao je direktor Intera Đuzepe Marota italijanskoj TV stanici "RAI".

Doktor danske reprezentacije Martin Bosen potvrdio je u nedelju da je Eriksen bio "gotov" na nekoliko minuta i da su ga oživjeli defibrilatorom, a dok se fudbaler oporavlja u bolnici, neki su širili veoma opasne tračeve.

Za to vrijeme, mnoge i dalje potresaju ove fotografije sa utakmice:

Tviter nalog koji pripada Čehu "Lubošu Motlu" objavio je da izmišljenu izjavu doktora Intera da je "Eriksen primio Fajzer vakcinu 31. maja". Taj tvit su odmah svi počeli da dijele i brzo je prihvaćen kao činjenica.

U nedjelju je "Radio Sportiva" objavila demanti te informacije i saopštila da "nikad nije javila bilo kakvo mišljenje člana Interovog osoblja o Eriksenovom stanju".

Motl je obrisao taj tvit, citirao objavu radio-stanice i dodao "Moj izvor je možda bio lažan. Samo sam nedovoljno siguran".

Ipak, ta tvrdnja je širena i u ponedjeljak, pa i onda kada je Inter objavio zvanično saopštenje da Eriksen nije bio vakcinisan.

Razni teoretičari zavjere ipak su nastavili da šire lažne tvrdnje i da na nesreći fudbalera konstruišu stavove o opasnosti vakcina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC