• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina bolna sjećanja, opet protiv starih dužnika: Dvomeč koji crveno-bijele još peče, vrijeme je za osvetu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sljedeći rival Crvene zvezde biće klub koji je prije šest godina šokantno eliminisao tim Miodraga "Grofa" Božovića. Bio je to jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji šampiona Srbije.

 Bolna-secanja-Crvene-zvezde-na-Kairat Izvor: MN PRESS

Prvi rival Crvene zvezde na putu ka Ligi šampiona je poznat. U drugom kolu kvalifikacija igraće protiv kazahstanskog Kairata.

Možda će vas zanimati

Klub iz Almatija je u 1. kolu kvalifikacija bio bolji u dvomeču od Makabija iz Haife i tako je zakazao novi okršaj sa crveno-bijelima - ukupno treći u istoriji!

Prvi put su se susreli u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Kup 2002. godine i tada je srpski tim rutinski izašao na kraj sa gostima iz Kazahstana, pobijedivši u prvoj utakmici 2:0, a u drugoj 3:0.

Crveno-bijeli su u revanšu na "Marakani" Crvene zvezde rutinski pobijedili golovima Mihajla Pjanovića, Ivana Gvozdenovića i Radovana Krivokapića, zakazavši tako dvomeč protiv Kjeva, u kojem su spektakularno prošli, pa zaigrali i protiv Lacija.

Izvor: MN PRESS

Kairat je u to vrijeme bio rival koji je prosto morao da se "pregazi", što se i dogodilo. Međutim, desetak godina kasnije priča je bila sasvim drugačija...

Navijače Zvezde i dalje boli sjećanje na duele protiv istog tima iz 2015.

Prije šest godina je tadašnji trener Miodrag Grof Božović spremao ekipu za taj dvomeč nešto više od mjesec dana po potpisu ugovora. Prvi meč je bio odigran 2. jula i oko 20.000 navijača se okupilo na stadionu, pa ostalo u šoku!

Meč je počeo kao noćna mora za Zvezdu. Već u drugom minutu su ostali sa igračem manje. Iskusni defanzivac Savo Pavićević je kao posljednji igrač odbrane napravio faul, sudija Frankovski mu je pokazao direktan crveni karton. To je ujedno bio i početak kraja. Gohu je donio prednost gostima u završnici prvog dijela iz ofsajda, da bi Kuntajev u 64. duplirao prednost. Da nije bilo Predraga Rajkovića na golu rezultat bi bio vjerovatno još ubjedljiviji.

Postava Zvezde u tom meču bila je: Rajković - Cvetković, Pavićević, Rendulić, Anđelković - Kovačević (Jovanović 5'), Savićević - Vered (Jović 60'), Katai (Ristić 77'), Parker - Orlandić.

Nedjelju dana kasnije je odigran revanš u Almatiju. Bilo je jasno da Zvezda mora da napadne od starta. Božović je napravio nekoliko promjena, glavna je svakako bila u napadu, pošto je mesto startera zauzeo Luka Jović.

Ništa nije pomoglo. Islamkan je u 29. minutu matirao Rajkovića i bilo je jasno da je sve gotovo. U 47. minutu je i Kuat postigao pogodak, a počasni gol za srpski tim dao je Vukan Savićević sa penala u 85. minutu. Kairat je došao do posljednjeg kola kvalifikacije i ispali su od Bordoa zbog gola u gostima.

Izvor: MN PRESS

Postava Zvezde za revanš meč je ovako izgledala: Rajković - Anđelković, Mbođ, Rendulić, Petković (Cvetković 46') - Savićević, Stojanović - Parker (Orlandić 60'), Katai, Vered (Gavrić 70') - Jović.

Bolne uspomene za Zvezdu, a kada se uporedi tadašnji i sadašnji tim tu je od igrača samo Aleksandar Katai koji bi baš zbog toga mogao da ima motiv više.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC