• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osam igrača Zvezde koji imaju dozvolu da idu: Crveno-bijeli moraju da zarade, a oni nisu neophodni!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda je praktično dovela sva pojačanja koja je planirala, ali moraće do kraja ljeta i da zaradi od nekih fudbalera. Postoje oni koji ne mogu da odu, ali tu je osam igrača koji imaju dozvolu - ako dođe prava ponuda.

 osmorica fudbalera koji bi mogli da napuste crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je praktično već početkom jula završila prelazni rok pošto je dovela pojačanja na "gorućim" mjestima i spremno čeka kvalifikacije za Ligu šampiona, ali daleko od toga da rukovodstvo neće biti imati posla oko transfera.

Zbog velikog igračkog kadra, naravno i potrebe da se zaradi, Zvezda će morati da se odrekne nekoliko igrača tokom ovog ljeta, nadajući se da to neće biti nosioci. Tako je igračima poput Borjana, Kataija ili Ivanića praktično zabranjeno da napuštaju klub bar do kraja kvalifikacija, ima onih koji su "precrtani" i koji mogu da idu bez problema, ali postoji i grupa igrača za koje će Zvezda saslušati ponude.

Možda će vas zanimati

U pitanju su fudbaleri koji su imali solidnu minutažu u prethodnoj sezoni i koji imaju pristojnu tržišnu vrednost, a koje u Zvezdi mogu da zamijene - ili za njih već postoje zamjene.

Tako je štoper Miloš Degenek pomalo pao u drugi plan pošto je angažovan Aleksandar Dragović. Zvezda je tokom priprema forsirala povratnika Srđana Babića, vjeruje i Radovanu Pankovu i "bonusu" Strahinji Erakoviću, a pošto je Degenek igrač sa reputacijom za koga vlada interesovanje - željeli bi na "Marakani" da zarade od njegovog transfera ako dođe prava ponuda.

Već nekoliko puta je Degenek bio blizu odlaska u Kinu, spominjalo se interesovanje iz Singapura, ali na kraju ni klub, a ni on nisu bili zadovoljni. Vidjećemo šta će biti ovoga puta...

Izvor: Profimedia/Matteo Cogliati / Hans Lucas

Od odbrambenih fudbalera dozvolu za odlazak ima i Marko Gobeljić, pod uslovom da Zvezda dobije ponudu kojoj ne može da odoli. Gobeljić je u četvrtoj sezoni na "Marakani" postao rezervista Milanu Gajiću, a imao je i nekoliko ne baš blistavih trenutaka koji su mu navijači zamjerili.

Spominjalo se interesovanje iz Grčke, od kog ništa nije bilo, a forsiranje Aksela Bakajoka na njegovoj poziciji govori da Dejan Stanković ima i druge zamisli sa njim.

Nikome neće smetati ako ostane, ali očekuje se da u idućoj sezoni mnogo više igra na lijevoj strani kao alternativa Milanu Rodiću - kog Zvezda ne da ni pod tačkom razno. Prethodno se pričalo i o strancu na mjestu lijevog beka, ali Huan Mohika je sve dalje i dalje.

Dolazimo do trojice mladih fudbalera koji su već dvije godine aktuelni na tržištu, ali nije stigla ponuda koja bi zadovoljila Crvenu zvezdu.

Izvor: MN PRESS

Njegoša Petrovića i Veljka Nikolića tražili su Anderleht i L.A. Galaksi, ali nisu to bile ponude zbog kojih bi Zvezda na prvu loptu rekla "može". Ipak, tada su njih dvojica imali i status "bonus" igrača što neće biti slučaj u narednoj sezoni zbog čega bi crveno-bijeli mogli da ih prodaju.

S druge strane "bonus" ostaje i Željko Gavrić od koga su u Zvezdi imali velika očekivanja, ali prelazak iz Grafičara u prvi tim nije protekao kako su se svi nadali.

Pao je u formi tokom prethodne sezone kod Dejana Stankovića, trener je stalno imao zamjerke na njegove taktičke zadatke, ali je i dalje mlad i talentovan i Zvezda može da ga "naplati". U slučaju višemilionske ponude, ne bi pretjerano razmišljali o transferu.

Novcu se nadaju i od Gelora Kange. Stigao je gabonski fudbaler prošlog ljeta kao veliko pojačanje, ali je tek na momente igrao u skladu sa svojom platom.

Izvor: MN PRESS

U tri navrata bio je pod "lupom" zbog ponašanja i evidentno je da odskače od grupe momaka koju na raspolaganju ima Dejan Stanković, pa nije nikakvo iznenađenje što se prije nekoliko nedjelja pisalo o tome da je stavljen na "transfer listu".

Zvezda bi ga prodala i za 1,5 miliona evra, ali je potrebno prvo da se završi čitav proces oko "lažirane krštenice" i da se dokaže da nije slagao za godine i ime.

U prethodnoj sezoni imao je osam golova i 13 asistencija, jedan je od rijetkih koji mijenjaju tok utakmice, ali zbog plate, pasoša i godina, idealan je trenutak da ga Crvena zvezda proda i možda se na kraju okrene i nekom mlađem rješenju, iako je tu već sada i Krstičić.

Na kraju, tu su još dvojica napadača koja su slobodna u izboru nove sredine pošto će imati manju minutažu u narednoj sezoni, bar sudeći prema pripremama.

Aleksa Vukanović je golom protiv Jang bojsa donio učešće u Ligi šampiona, ali Zvezda sada ima bolje fudbalere od njega i zbog toga bi tokom ljeta mogao da promeni sredinu, s tim da od njega neće mnogo ni zaraditi jer mu ugovor ističe za šest mjeseci.

Izvor: Profimedia/Nikola Krstic/Alamy Live News

Tu je i Milan Pavkov koji je tokom priprema pao u drugi plan jer je ponovo daleko od prave forme koja ga je krasila u mečevima protiv Liverpula, Partizana...

Njegove minute uzeo je mladi Nikola Krstović, a s obzirom na to da i "srpski univerzalac" Ben može da igra na mjestu špica, kao i da poslije Dionija od januara stiže Omoižuanfo, jasno je da je Pavkov u ovom trenutku višak i da će Crvena zvezda pokušati da ga proda ovog ljeta.

Imao je Pavkov više neuspješnih transfera kada nije bio zadovoljan platom, a vidjećemo da li će ovog ljeta doći do neke promjene - djeluje da je tako najbolje za obje strane.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NasaRS

Gobeljicu bih i platio samo da ode!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC