• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turski mediji oduševljeni Pjanićem: "Novi Zidan" i "umjetnik" za slobodnjake

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Novi Zidan", "umjetnik" i "wonderkind" samo su neki od epiteta za bh. fudbalera koji je pojačao Bešiktaš

 Turski mediji oduševljeni Pjanićem: "Novi Zidan" i "umjetnik" za slobodnjake Izvor: EPA/ Javier Etxezarreta

Nakon što je bh. fudbalski reprezentativac Miralem Pjanić prešao u redove aktuelnog turskog prvaka Bešiktaša, mediji u toj zemlji ne prestaju pisati o "transferu godine" u Turskoj.

Turski list "Sabah" piše da prelazak Pjanića u Bešiktaš izgleda poput filma, jer je bh. veznjak stigao u klub u posljednjim minutama prijelaznog roka. Ovaj list detaljno opisuje kako je došlo do saradnje turskog velikana i Pjanića. Iako su bili ograničeni s vremenom, na kraju su Pjanića uspjeli registrovati i za Ligu šampiona.

Bešiktaš u Ligi šampiona igra u grupi C u kojoj su još i Sporting iz Lisabona, Borusija Dortmund i Ajaks. Prvi meč Lige prvaka Besiktas će 15. septembra igrati u Istanbulu protiv Borussije.

Sportski portal "Fanatik" donosi opsežan tekst o bh. veznjaku za kojeg su kazali da je "novi Zidan" te se navodi da se radi o odličnom fudbaleru koji je ranije igrao za evropske velikane Lion, Romu, Juventus i Barselonu. Dodaju da je Pjanić od prvih fudbalskih koraka pokazivao da se radi o "wonderkidu".

List "Hurijet" piše da je Pjanić dokazana fudbalska zvijezda te da je on drugi po redu igrač koji je postigao najviše golova iz slobodnog udarca u posljednjih 10 sezona u Evropi, a ispred njega je po toj statistici samo Lionel Mesi. Turski list još navodi da je zbog posebne tehnike izvođenja slobodnih udaraca i efikasnosti dobio nadimak "umjetnik".

Turska televizija "NTV" navodi da Bešiktaš nakon dovođenja Pjanića ima "ekipu iz snova" za predstojeća takmičenja te također napominju da se radi jednom od najboljih izvođača slobodnih udaraca u Evropi.

Jedan od najuspješnijih bh. fudbalera Pjanić, karijeru je započeo u Mecu, potom igrao za Lion, Romu pa Juventus. Prošle godine je prešao u Barselonu s kojom je potpisao ugovor na četiri godine.

(Anadolija/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC