• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima 17 godina i sačuvao je idola - "Nije normalno da igra tako dobro": Novi biser Španije i Barse - Nije Ćavi, već Gavi!

Autor Dragan Šutvić

Mladi fudbaler Barselone je u centru pažnje posle njegovog debija za A reprezentaciju Španije.

 liga nacija italija španija gavi  Izvor: Profimedia

Fudbaleri Španije poslije uspješnog Evropskog prvenstva na kom su sa podmlađenom selekcijom uspjeli da stignu do polufinala, uspjeli su da nastave i sa sjajnim rezultatima i sa promovisanjem novih talenata.

Tako su u srijedu uveče savladali evropskog šampiona Italiju na njihovom terenu i plasirali se u finale Lige nacija, a čitava Evropa priča samo o jednom momku - Gaviju.

Možda će vas zanimati

Oaj 17-godišnji fudbaler Barselone je sve opčinio svojom partijom na sredini terena i potvrdio zbog čega se od njega očekuju najveće stvari na vrhunskom nivou u deceniji koja slijedi.

Gavi je protiv Italije odigrao 85 minuta, a toliko dugačak meč nikada nije ni igrao u profesionalnom fudbalu - ni u prvom timu Barse, ni u rezervnom B timu. Toliko je mlada njegova karijera. Selektor Luis Enrike ga je poslije meča naročito pohvalio.

"Nije normalno da sa 17 godina igra ovako dobro", počeo je Luis Enrike.

"Bila je to sjajna prva utakmica za njega, svi smo znali koliko može. Ima karakter, sjajne fizikalije, razumije naš stil igre. Jasno je da on nije samo budućnost naše reprezentacije, nego njena sadašnjost."

Gavi je rođen u avgustu 2004. godine, ali selektora Španije to nije spriječilo da ga odmah stavi u prvu postavu nacionalnog tima.

"Već u mlađim kategorijama se vidjelo šta ćemo dobiti s Gavijem. On nam donosi hrabrost, karakter i nevjerovatan nivo fudbalskih veština. Markirao je svog idola Veratija i odigrao sjajno, spreman je za ovaj nivo fudbala", oduševljen je Luis Enrike partijom mlade zvijezde Španije. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC