• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Braća udaraju na Srbiju! 1 srušio Real, drugi dao gol, treći je najbolji: Tata fudbaler, mama dominirala u dva sporta!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Porodica Til zaista ima impresivne sportske karijere iza sebe!

 sportska porodica til iz luksemburga Izvor: MNPRESS

Srbija igra naredni meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa Luksemburgom, ekipom koju je dobro upoznala u prethodnom periodu. 

Prije kvalifikacija za Katar 2022. godine sa Luksemburžanima "orlovi" su se sastali i u kvalifikacijama za EURO 2020. Tada su upisali dvije pobjede. U gostima je bilo 3:1, a u Beogradu 3:2 za srpski tim. 

Možda će vas zanimati

Na posljednjem susretu pobijedila je Srbija 4:1, a na sva tri meča jedno prezime se više puta pojavljivalo na terenu. Porodica Til je najpoznatija sportska dinastija Luksemburga, a i u meču koji počinje od 20.45 moraće srpski momci da zaigraju protiv njih! 

JEDAN SRUŠIO REAL, A NAJVEĆI TALENAT OTPAO!

Izvor: Streamja.com/Printscreen

Tri brata iz porodice Til igraju za nacionalni tim Luksemburga, a ovih dana najviše pažnje je na najstarijem. Sebastijan Til ima najmanje nastupa u nacionalnom timu od trojice braće, smatran je za manje talentovanog i od najmlađeg Vinsenta i od srednjeg Olivera, ali sada je cijela Evropa pričala o njemu.   

On je trenutno član Šerifa, pošto je kao pozajmljen igrač stigao iz luksemburškog Progresa gdje je legenda kluba. Ne samo da se zajedno sa svojim saigračima izborio da preko Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba uđu u Ligu šampiona, već je učestovao u dvije pobjede. Prvo je pao Šahtjor, a onda je upravo bombom Sebastijana Tila u 90. minutu Šahtjor srušio veliki Real Madrid!

Prisjetite se ove golčine:

On je morao da čeka do tog pogotka da bi se ustalio u startnoj postavi i tek je na prošlom meču zaigrao protiv Srbije. Njegov brat Oliver ušao je sa klupe u drugom povremenu, a u mečevima u evropskim kvalifikacijama njegova mlađa braća su igrala protiv Srbije. 

Najmlađi Vinsent je najveći potencijal i nikada nije igrao fudbal u Luksemburgu. Kao juniora ga je primijetio francuski Mec i sa samo 12 godina ga doveo u svoje redove. Omaleni ofanzivni vezista je kreativac i gradio je karijeru uglavnom u francuskim nižim ligama, dok je sada zajedno sa Oliverom TIlom, srednjim bratom u Ukrajini gdje nastupa za ekipu Vorskle. 

On je ubjedljivo najmlađi fudbaler koji je ikada zaigrao za Luksemburg, pošto je 25. marta 2016. godine kada je ušao u igru protiv BiH imao jedva 16 godina!

On se u Vorskli još nije nametnuo i dugo ne igra, pa ga zbog toga neće biti na ovom meču, ali se u startnoj postavi uz sad neizostavnog Sebastijana očekuje i Oliver Til, čovjek koga smo dobro zapamtili. 

Upravo on je dao gol na "Marakani" u posljednjem meču Srbije i Luksemburga i očekuje se na poziciji centralnog veziste u meču koji nam slijedi od 20.45. 

FUDBALERI NA TATU, ALI I MAMA JE IGRALA!

Izvor: MN PRESS

A sva tri brata su imala od koga da uče fudbal! Njihov otac Serž bio je reprezentativac svoje zemlje tokom devedesetih godina. Osim u Luksemburgu igrao je u u Belgiji, a on je bio slabiji sportista u braku!  

Njegova supruga Natali je bila reprezentativka u čak dva sporta! Fudbalska karijera joj je dugo trajala i bila je jedna od najstarijih luksemburških fudbalerki, ali to je samo jedna njena karijera. 

Ona je bila i uspješna atletičarka, a uglavnom se bavila bacačkim disciplinama. Najuspješnija je bila u bacanju koplja, ali imala je uspjeha i sa diskom!

Sada su njihove sportske karijere nadmašili svi sinovi, a protiv dvojice Srbija mora da zaigra večeras. Nadajmo se da će Sebastijan koji je srušio Real sada mirovati!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC