• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Vlahović izjednačio rekord Kristijana Ronalda! Prvi remi Fiorentine u Seriji A (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iako je Fiorentina važila za blagog favorita protiv ekipe Sasuola, gosti su za pet minuta stigli do dvostruke prednosti, da bi na krilima Dušana Vlahovića, ljubičasti stigli do remija, prvog u sezoni - 2:2 (0:2).

 Fiorentina - Sasuolo, Serija A, 18. kolo Izvor: Claudidio Giovannini/EPA

"Ljubičasti" iz Firence su predvođeni srpskim napadačem Dušanom Vlahovićem neočekivano gubili na poluvremenu od Sasuola na "Artemio Frankiju", ali su u nastavku postavili stvari na svoje mjesto.

FIORENTINA - SASUOLO 2:2 (0:2)

Domaćin je bio mnogo opasniji i kvalitetniji rival u većem dijelu meča, međutim, "blickrig" Sasuola u periodu od 32. do 37. minuta osigurao je gostima iz Ređo Emilije dva gola prednosti koju objektivno nisu mogli da sačuvaju do kraja.

Najprije je Đanluka Skamaka pogodio mrežu golmana Pjetra Teraćana u 32. minutu, sjajno pogodivši sami ugao sa ivice kaznenog prostora - 0:1.

Samo pet minuta kasnije, asistent kod prvog gola Davide Fratezi, postigao i drugi pogodak za Sasuolo - 0:2.

Vlahović i njegov kolega iz reprezentacije Srbije Nikola Milenković, osim što su bili u startnoj postavi, pružili su odlične partije i imali nekoliko dobrih prilika da se upišu u strijelce, ali u prvih 45 minuta, nisu uspjeli da podese nišanske sprave.

Vrijedi istaći i da je njihove udarce fantastično branio Andreaa Konsilji, koji je panterskim akrobacijama ukrotio sve šuteve i skidao "zicere" reprezentativaca Srbije, što je pomalo izluđivalo igrače iz Firence.

Izvor: FEDERICO PROIETTI/ANSA

Međutim, u nastavku je bila potpuno drugačija priča!

Vlahović je već u 51. minutu smanjio rezultat nakon što je sa 16 metara majstorski pod prečku poslao loptu nakon asistencije Lukasa Toreire - 1:2.

Bio je to 33. gol srpskog napadača u kalendarskoj godini u italijanskoj Seriji A, zbog čega je izjednačio rekord koji je postavio Kristijano Ronaldo!

Navijači Fiorentine su bili oduševljeni. Stadionom je odjekivalo - Dušan Vlahović! I ne samo to, srpski napadač će imati priliku da prestigne Portugalca protiv Verone u narednom kolu.

Dušan je po ko zna koji put ove sezone pokazao da "ljubičasti" igraju po njegovim taktovima i da je on glavni igrač ne samo ekipe, već i vjerovatno u cijeloj Seriji A. Ovo mu je bio šesti uzastopni gol u ligi (ukupno je dao 16) za Fiorentinu, a ispred njega je samo legendarni Gabrijel Batistuta koji je to učinio 11 puta.

Mladi centarfor iz Srbije trese mreže kao od šale, a treba dodati i da je briljirao i u srpskoj reprezentaciji koja je izborila direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Sa ovakvim brojkama i utakmicama ne čudi što se najveći evropski klubovi bore za njegov potpis. Fiorentina mu nudi milione da ostane, ali je sve izvjesnije da će promijeniti sredinu. Njukasl je navodno već ponudio 100 miliona evra...

Nastavljena je potom "opsada" Konsiljijevog gola uz apsolutnu dominaciju Viole, koja je u 61. minutu krunisana izjednačenjem!

Ponovo je jedan od ključnih aktera kod pogotka bio Vlahović, koji je nakon gužve u kaznenom prostoru šutirao, lopta se nekako odbila do Toreire, koji je sa nekoliko metara plasirao loptu u mrežu - 2:2.

Ipak, osam minuta kasnije, neviđenu glupost je napravio Kristijano Biragi, koji je laktom udario protivnika zbog čega je zaradio drugi žuti odnosno crveni karton, pa je Fiorentina ostala sa igračem manje do kraja što je vjerovatno spriječilo potpuni preokret.

Tako je Fiorentina prekinula seriju - na 18. uzastopnom meču je zabilježila prvi remi u aktuelnoj sezoni.

SERIJA A - 18. KOLO:

Fiorentina - Sasuolo 2:2 (0:2)
/Vlahović 51, Toreira 61 - Skamaka 32, Fratezi 37/

Specija - Empoli (15.00)

Sampdorija - Venecija

Torino - Verona

Milan - Napoli (20.45)

Subota

Atalanta - Roma 1:4 (1:2)
/Murielo 45+1 - Abraham 1, 82, Zaniolo 27, Smoling 72/

Bolonja - Juventus 0:2 (0:1)
/Morata 8, Kvadrado 69/

Kaljari - Udineze 0:4 (0:2)
/Makengo 4, Delufe 45, 69, Molina 50/

Odigrano u petak:

Lacio - Đenova 3:1 (1:0)
/Pedro 36, Aćerbi 75, Zakanji 81 - Melegoni 86/

Salernitana - Inter 0:5 (0:2)
/Perišić 11, Damfriz 33, Sančez 52, Martinez 77, Galjardini 87/

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC