• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako je golman postao novi junak Liverpula! Zbog njega je stadion eksplodirao, reakcija Klopa sve govori (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Mladi golman je "ukrao" šou u Liverpulu. O njegovim odbranama se priča.

 liga kup liverpul lester golman kvivin keleher junak Izvor: Arena sport/printscreen

Novi heroj Liverpula je igrač za koga je malo ko čuo do srijede uveče. Zove se Kvivin Keleher (23) i igra na poziciji golmana.

Zahvaljujući odbranama u penal seriji je njegov tim savladao Lester i prošao u polufinale Liga kupa (4:3), veče koje definitivno neće zaboraviti ni on ni "Enfild" koji je eksplodirao poslije njegovih intervencija.

Možda će vas zanimati

Poslao je Jirgen Klop rezervni tim na teren, dao je šansu onima koji su imali malu minutažu, a uključujući i pet izmjena, od poznatijih igrač su igrali Džo Gomez, Diogo Žota, Kostas Cimikas, Džordan Henderson, Roberto Firmino, Nabi Keita, Takumi Minamino i Aleks-Okslejd Čembrlen...

Suočavali su se "crveni" sa porazom, imali su 1:3 na poluvremenu, u 94. minutu je na semaforu stajalo 2:3, da bi u narednom minutu Minamino pogodio za remi, što je ujedno značilo i da će se izvoditi jedanaesterci. A, tamo je heroj bio Keleher.

Irac je prvo u trećoj seriji odbranio šut Luka Tomasa, Keita je zatim pogodio, Kaleči Ihenačo je bio siguran, a Minamino je mogao da bude junak. Umjesto toga je šutirao snažno, pogodio prečku i dao šansu "lisicama". Rajan Bertrand je izašao u šestoj seriji, a njegov udarac je odbranio Keleher. Zatim je Žota izveo penal mnogo sigurnije, poslao loptu iza leđa Kaspera Šmajhela i donio veliko slavlje.

"Jeza je prošla kroz moje cijelo tijelo kada sam odbranio penale. Nisam znao šta se desilo u tom momentu, čuo sam reakciju sa tribina. Sve to je bilo nestvarno", rekao je Keleher.

Pogledajte

02:41
Kvivin Keleher brani penale
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Reakcija njemačkog trenera je sve rekla, prišao je mladom čuvaru mreže, zagrlio ga. Noć koju Irac definitivno nikada neće zaboraviti.

"Volim ovaj tim. Volio sam ih i prije, ali sam se sada ponovo zaljubio. Presrećan sam zbog načina na koji smo odigrali. U prvom poluvremenu smo napravili mnogo grešaka, ali su greške sastavni dio razvojnog puta. Nije lako preokrenuti ovakav meč. Kada je Keleher u pitanju, nije nas spasao samo odbranjenim penalima. U drugom poluvremenu je odbranio dva zicera Olbrajtonu. On je fantastičan golman", poručio je Klop.

Alison je prvi golman Liverpula, ali mladi irski čuvar mreže se nameće za budućnost. Inače, on ima i trofej Lige šampiona, pošto je bio na klupi u finalu elitnog takmičenja protiv Totenhema koje je pripalo Klopovom timu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC