• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bomba! Čelsi ga prodao za 160 miliona, sad ga vraća "za dž": Real Madrid protjeruje najveći promašaj u istoriji kluba!

Autor Dragan Šutvić

Real Madrid traži da "samo" preuzmu njegovu platu i da ga vode.

 eden azar se vraća u čelsi Izvor: Profimedia

Belgijski fudbaler Eden Azar postao je u ljeto 2019. godine skupoceno pojačanje Real Madrida, nezvanično je plaćen čak 160 miliona evra, ali kroz tri sezone praktično ništa nije pokazao na "Santijago Bernabeuu".

Zbog toga Real Madrid želi da ga se otarasi ovog ljeta kako bi mogao da angažuje Erlinga Holanda, a kako bi oslobodili budžet za plate prvo mora da ode jedan od najplaćenijih. Real je zbog toga već počeo da traži naredni klub Azaru, a kako prenosi španski list "Marka" to bi ponovo mogao da bude Čelsi.

Možda će vas zanimati

Ramon Alvarez, španski novinar odlično upućen u dešavanja u Real Madridu, prenosi da Čelsi pregovara oko pozajmice kojom bi se Azar vratio na godinu dana na "Stamford bridž" gdje je heroj navijača.

Azar je u Čelsi stigao 2012. godine iz Lila i tokom osam narednih sezona bio je jedan od najboljih igrača tima. Osvojio je dvije Premijer lige, dvije Lige Evrope, Liga kup i FA Kup uz 110 zabilježenih golova na 352 utakmice. Ipak, želio je novi izazov u karijeri i saradnju sa Zidanom, a ispostaviće se da je to bila greška.

Čelsi je bez njega u timu prošle sezone osvojio Ligu šampiona i to tako što je u polufinalu izbacio upravo Real Madrid, a Azar je gnjev navijača navukao zbog osmijeha i srdačnih riječi sa bivšim saigračima po završetku meča.

Izvor: Profimedia

Prvobitne informacije govorile su da je Azar plaćen 100 miliona, ali je zapravo 160 u tri rate: 40, 56 i 64.

Njegov mandat u Real Madridu obilježile su povrede, pa je tako za tri sezone odigrao samo 65 utakmica i postigao tri gola. Primjera radi, u svojoj prvoj sezoni u Čelsiju odigrao je 62 utakmice i zabilježio 13 golova, a tek je stupio na veliku pozornicu i zaigrao u ozbiljnoj ligi.

Azar ove sezone i nema mnogo problema sa povredama, ali ga jednostavno Karlo Anćeloti ne koristi i zbog toga su u lošim odnosima, a vidjećemo da li će se spasiti u Čelsiju.

Plan je da Čelsi preuzme njegovu platu, a da se Azar vrati 2023. godine u Real Madrid.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC