• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juventus sprema novu bombu? Poslije Vlahovića, koriste rasulo u PSŽ - dovode mu moćno pojačanje!

Autor Haris Krhalić

Torinski velikan budno motri situaciju u Parizu.

 Juventus želi Donarumu Izvor: Profimedia/La Presse

Rasulo u Pari Sen Žermenu! Poraz od Real Madrida 3:1 i ispadanje iz Lige šampiona već u osmini finala nakon ogromnih ulaganja prošlog ljeta doveli su do brojnih nezavidnih situacija u klubu.

Predsjednik Naser Al Kelaifi je pod istragom UEFA zbog pretnji sudijama, katarski šeik i vlasnik klub želi da otjera Nejmara, a sada se u čitavoj gunguli pominje i odlazak Đanluiđija Donarume!

Italijanski golman bio je na udaru mnogih navijača PSŽ-a poslije golova koje je primio protiv Real Madrida, a dan nakon meča je isplivala priča o njegovoj navodnoj tuči sa Nejmarom, koju je Brazilac jasno demantovao.

No, sada italijanska "Gazeta delo sport" postavlja pitanje - hoće li Juventus već ovog ljeta iskoristiti haos na "Parku prinčeva" i krenuti u ofanzivu na Donarumu!

To je sada ponovo opcija, nakon što Juve prošle godine nije uspio da ga dovede iz Milana. Tada je Donaruma odlazio kao slobodan igrač, ali je prešao u PSŽ za godišnju platu od 8.000.000 evra. Ona će narasti i na 9.000.000 evra, ali u Parizu se za sada nije snašao.

Prvi razlog za to je što dijeli minutažu sa sjajnim Kejlorom Navasom, a drugi što njegove partije, naročito protiv Reala, nisu ispunile očekivanja navijača. I sada bi Juventus to mogao da iskoristi.

Izvor: Profimedia

"Gazeta" piše da nema dileme oko toga da li bi Juventus volio da dovede Donarumu, ali da postoji nekoliko pitanja. Ako bi Juve krenuo po njega već ovog ljeta, onda bi morali da dobrano plate PSŽ-u obeštećenje, ali i da izdvoje novac za ogromna primanja Italijana.

Problem je i taj što tek od narednog ljeta na snagu stupa "Dekret rasta", italijanski zakon po kojem bi klubovi plaćali 50% manji porez na plate fudbalera. A to je Juventusu jako važno u ovom trenutku.

Zato bi Juve mogao i da sačeka Donarumu do leta 2023. godine, pošto sa Vojčehom Ščensnim imaju ugovor do 2024. I Poljak prima platu od 6.500.000 evra, pa bi u slučaju dolaska Donarume, on morao da napusti klub.

Ipak, jasno je da Juventus planira velike stvari otkako su doveli Dušana Vlahovića. Spremaju se za ozbiljno jačanje tima na ljeto, a Donarumu će zasigurno držati na oku...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC