• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tata, da odbranim penal i da zajedno osvojimo trofej! Filip Stanković o ocu Dejanu: Znam, sa mnom bi bio kao sa svima!

Autor Dragan Šutvić

Filip Stanković odlično brani za Folendam i nada se da će mu se jednog dan ukrstiti putevi sa očevim.

 filip stanković želi da osvoji trofej sa ocem Izvor: Instagram/Filipstankovic/Screenshot

Talentovani srpski golman Filip Stanković(20), inače sin trenera Crvene zvezde, napravio je pravi potez u karijeri kada je ljetos odlučio da ne čeka priliku na klupi Intera i da su mu važniji minuti, pa makar to bilo daleko od Italije.

Stigla je ponuda holandskog drugoligaša Folendama i brzo je zauzeo mjesto među stativama. Ove sezone je branio ukupno na 22 utakmice i sačuvao je mrežu na osam susreta, a u intervjuu za "Kalčomerkato" poručuje da bi volio da sa njima dogodine igra i u Erediviziji, dok mu je naravno cilj i da se vrati u Inter.

Možda će vas zanimati

Ambiciozni čuvar mreže je mnogo naučio u klubu u kome je njegov otac legenda, najviše od njegovog nekadašnjeg saigrača Žulija Sezara, dok je i sam Dejan Stanković imao uticaj na njegovu karijeru.

"Kada sam bio mali osjećao sam veliko zadovoljstvo dok pričam sa njim o fudbalu. Sjećam se kako je uvijek bilo zabavno nakon pobjeda Intera, obukao bi me u dres 'nerazura' i odveo u Apijano. Na kraju treninga izvadio bi dvije-tri vreće lopti i šutirao mi na gol. Pokušavao je da gađa dalju stativu i govorio mi je da moram da krenem na loptu i prije šuta, a to s obzirom na njegov udarac nije pravilo razliku...", prisjetio se Filip Stanković.

Mladi golman se već nekoliko puta dovodio u vezu sa dolaskom u Crvenu zvezdu, koja traži nasljednika Milanu Borjanu, a upitan da prokomentariše da li bi volio jednog da igra za oca, Filip ovako odgovara...

"To mi je još jedna želja, iako razumijem da će to možda biti teško. Znam da bi sa mnom postupao kao sa svim ostalim igračima, ali sanjam da smo u istom timu i da je 1:1 na nekoliko minuta do kraja, pa da ja odbranim penal i da poslije toga podigne novi trofej. To bi bilo dvostruko slavlje, da vidim kako slavi zahvaljujući meni", nasmijao se Stanković.

Trener Crvene zvezde ima još dva sina - najstarijeg Stefana (22) koji je odustao od fudbala prije nekoliko godina i najmlađeg Aleksandra (16), kapitena u mlađim kategorijama Intera i reprezentacije Srbije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC