• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"O tom penalu ćuti cijela Srbija!" Burno saopštenje Partizana: Kad Zvezda igra, važe posebna pravila...

Autor Dragan Šutvić

Iz FK Partizan su se oglasili saopštenjem poslije utakmice Napredak - Crvena zvezda.

 saopštenje partizana poslije utakmice napredak crvena zvezda Izvor: Arenasport/printscreen

Fudbaleri Partizana u ponedjeljak igraju meč 36. kola Superlige Srbije protiv Voždovca, ali na dan te utakmice, iz Humske su riješili da se oglase saopštenjem.

Kako se navodi, povod su sudijske odluke sa utakmice Napredak - Crvena zvezda, koja je odigrana u nedjelju, a u kojoj su crveno-bijeli pobjedom došli nadomak osvajanja titule.

Crvenoj zvezdi je sada potreban samo bod u posljednjem kolu na svom stadionu kako bi odbranili trofej prvaka Srbije. U Partizanu, međutim, ističu da je na tom posljednjem susretu bilo evidentno "skandalozno suđenje".

Saopštenje FK Partizan prenosimo u cjelosti:

"Nakon jučerašnje utakmice u Kruševcu, fudbalska javnost u Srbiji se još jednom mogla uvjeriti na koji način se Crvena zvezda skandaloznim sudijskim odlukama favorizuje do naslova šampiona Srbije. Partizan je nedjeljama upozoravao da se u drugom dijelu prvenstva dešavaju čudne sudijske odluke na utakmicama Crvene zvezde.

Svjedoci smo da je na jučerašnjoj utakmici u Kruševcu, u 31. minutu utakmice igrač Crvene zvezde Eraković, pri rezultatu 0:0, u svom šesnaestercu igrao rukom, a što se može utvrditi gledanjem video snimka navedene situacije.

Glavni sudija utakmice Marko Ivković je iz samo njemu znanih razloga, odlučio da ovu spornu situaciju ne provjeri gledanjem video snimka, odnosno konsultacijom sa VAR sudijama. Igrači Napretka su protestvovali kod sudije, međutim očigledno da kada Crvena zvezda igra na sceni su neka posebna pravila. Pri rezultatu 0:0, u utakmici koja direktno utiče na krajnji plasman ekipa na tabeli, sporna situacija za sudije na terenu i u VAR sobi ne znači apsolutno ništa!


Smatrali smo da će uvođenjem VAR tehnologije u srpski fudbal, broj sudijskih grešaka biti sveden na minimum i da će o poretku na tabeli odlučivati isključivo kvalitet ekipa, međutim direktnim odlukama sudija na terenu i u VAR sobi, Partizan je oštećen u utakmicama sa Napretkom i Čukaričkim, dok je na jučerašnjoj utakmici Crvenoj zvezdi oprošten očigledan penal.

O nedosuđenom penalu za Napredak danas ćuti cijela fudbalska Srbija – organi FSS, sudijska komisija, pa i sam Napredak, dok je Crvena zvezda svakako zadovoljna, jer je nezasluženo osvojila tri boda u utakmici u kojoj VAR tehnologija očigledno ne smije da se upotrijebi kako bi se eventualno donijela odluka koja bi išla u korist protivnika Crvene zvezde.

Čelni ljudi Crvene zvezde su pred drugi dio prvenstva najavljivali da neće birati sredstva u borbi za osvajanje titule, te da će se i van terena boriti za istu. Sada je jasno da su u svojoj namjeri uspjeli, a prethodno sramno optuživši rukovodstvo FSS da ih je stavilo u neravnopravan položaj u odnosu na Partizan, odnosno da se čak i selektor reprezentacije urotio protiv njih.

Partizan je većinu vremena u aktuelnom prvenstvu proveo na prvom mjestu na tabeli, međutim kako su u drugom dijelu prvenstva sudijske greške na štetu Partizana, a sa druge strane sudijske greške u korist Crvene zvezde postale učestale, došli smo u situaciju da je Crvena zvezda favorizovana do vjerovatne titule šampiona", navodi se u saopštenju FK Partizan.

Ovo je situacija o kojoj se radilo na meču Napredak - Crvena zvezda:

Pogledajte

00:09
Napredak traži penal protiv Zvezde
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu! 

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čovek iz senke

Dzabe traže ovde je ruka u prirodnom položaju i ne čini nad telom većim, pišu saopštenja bez veze samo kako bi svoju nesposobnost prebacili na druge

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC