• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA otkrila - ovo su sudije za Svjetsko prvenstvo: Srbija ostala bez predstavnika, žene ispisuju istoriju Mundijala!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srđan Jovanović se nije našao na spisku putnika u Katar, ali prvi put ćemo imati prilike da vidimo ženske arbitre na završnom takmičenju.

 FIFA odredila sudije za Mundijal 2022 Izvor: Profimedia/MN Press

Na prethodna dva Svjetska prvenstva, u Brazilu i Rusiji, Srbija je svoje predstavnike imala u vidu arbitara koji su dijelili pravdu, ali to u Kataru neće biti slučaj.

Poslije Milorada Mažića i njegovog tima sa prethodna dva Mundijala, na narednom takmičenju neće biti sudija iz Srbije, saopštila je FIFA.

Možda će vas zanimati

Svjetska kuća fudbala je u četvrtak objavila spisak sudija koji će dijeliti pravdu na turniru u Kataru, ali tamo nema Srđana Jovanovića kao najboljeg srpskog arbitra.

On je ove sezone dijelio pravdu na četiri meča u Ligi šampiona, bio je glavni sudija i na meču Barselone u Ligi Evrope, ali nije uspio da se nađe među 36 najboljih svjetskih sudija.

Sudijska komisija na čelu sa predsjednikom Pjerluiđijem Kolinom je objavila spisak sa 36 glavnih sudija, 69 njihovih pomoćnika i 24 arbitra koji će svoj posao obavljati u VAR sobu.

No, najveća novina je to što će po prvi put u istoriji Mundijala, među sudijama biti i žene. Tri dame bi mogle da budu dio istorije kao glavne sudije, a to su Stefani Frapar (Francuska), Jošimi Jamašita (Japan) i Salima Mukansanga (Ruanda). Takođe, i među pomoćnicima će biti tri žene.

Od onih najpoznatijih svjetskih sudija, na Mundijalu u Kataru vidjećemo Majkla Olivera i Entonija Tejlora (Engleksa), Slavka Vinčića (Slovenija), Klemona Turpana (Francuska), Dani Makeli (Holandija), Danijele Orsato (Italija)...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC