• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavi "crveno-bijela čaršija": Istorijska pobjeda Igmana - m:tel Premijer liga BiH stigla u Konjic! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbalerima Igmana u posljednjem kolu Prve lige Federacije BiH bio je potreban bod da teoretski osiguraju prvo mjesto, ali su svojim navijačima u duelu protiv Goražda priredili još jednu utakmicu za nezaborav.

 FK Igman Konjic šampion Federacije BiH i novi član m:tel Premijer lige BiH Izvor: PROMO/FK Igman Konjic

Fudbaleri Igmana iz Konjica novi su šampioni Federacije BiH i od naredne sezone premijerno će nastupiti u m:tel Premijer ligi BiH.

"Crveno-bijela cijela čaršija", slogan je navijača Igmana, koji su danas ispunili stadion u želji da prisustvuju istorijskom plasmanu svog kluba u bh. elitu.

IGMAN - GORAŽDE 2:0 (0:0)
/Alagić 55, Hrelja 71/

Možda će vas zanimati

Tim Adnana Elezovića ove sezone pokazao je da je neprikosnoven u Prvoj ligi Federacije BiH, a sjajni rezultati u Kupu BiH, gdje su dogurali do polufinala, nakon čega su eliminisani od Sarajeva, jasan su pokazatelj da su Konjičani imali najsupješniju sezonu u 102 godine dugoj istoriji kluba.

Na zatvaranju sezone Igman je ugostio Goražde, za veliko slavlje bio im je dovoljan i bod, ali su se Konjičani vjernim navijačima odlučili sjajnom predstavom i još jednom pobjedom, istina težom nego što se očekivalo.

Nema sumnje da se nervoza uvukla među navijače Igmana tokom prvih 45 minuta, s obzirom da njihovi ljubimci nisu uspjeli da pronađu put do protivničke mreže. Ali, u drugom poluvremenu imali su mnogo više razloga za zadovoljstvo.

Dominirali su domaći u prvom poluvremenu, 12 puta prijetili rivalu, ali lopta nije htjela u gol. Ipak, zasluženo vođstvo stiglo je u 55. minutu, kada je Nermin Alagić sjajno pogodio mrežu Goražda.

Pogledajte

00:16
Pogodak Alagića za vođstvo Igmana
Izvor: MONDO/TV Arena sport
Izvor: MONDO/TV Arena sport

Sve dlleme oko pobjednika, ali i putnika u m:tel Premijer ligu BiH, u 71. minutu riješio je Adnan Hrelja, lijepim golom za 2:0.

Pogledajte

00:27
Gol Hrelje za 2:0
Izvor: MONDO/TV Arena sport
Izvor: MONDO/TV Arena sport

Igman je sezonu okončao sa 68 bodova. Upisao je 20 pobjeda, osam remija i samo dva poraza, a vrijedno pomena je da je tim iz Konjica na 30 utakmica primio samo 16 golova.

IGMAN: Ćeman, Duraković, Bešagić, Hreljić (46. Bibić), Drljević (80. Alić), Kašić, Velić, Ćubara, Alagaić (80. Tukić), Hrelja (75. Jusufbašić), Pehilj (46. Ljuca). Trener: Adnan Elezović.

GORAŽDE: Ćulov, Antić, Bešić (72. Šubo), Dučić, Šero (81. Panjeta), Hrelja (81. Begović), Jolović, Salanović, Karić, Islamagić, Konjalić. Trener: Muhamed Zejnilhodžić.

VIDEO: Pogledajte slavlje sa Gradskog stadiona u Konjicu...

Pogledajte

01:06
Slavlje fudbalera Igmana
Izvor: MONDO/TV Arena sport
Izvor: MONDO/TV Arena sport

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC