• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će u m:tel Premijer ligu iz m:tel Prve lige RS: Odluka 9. juna

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković govorio o putniku u najviši rang bh. fudbala, ali i reorganizaciji takmičenja na nivou Republike Srpske.

 Komisija za licenciranje 9. juna donosi odluku ko će u Premijer ligu BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Iako su fudbaleri Krupe osvojili šampionsku titulu u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske i na terenu izborili plasman u m:tel Premijer ligu BiH, još nije poznato da li će se premijerligaški fudbal vratiti u Krupu na Vrbasu, tj. da li će aktuelni šampion Srpske dobiti licencu za nastup u najvišem rangu bh. fudbala.

Sve bi trebalo da bude poznato sljedeće sedmice, tačnije 9. juna, za kada je zakazana sjednica Komisije za licenciranje FS BiH.

Možda će vas zanimati

U razgovoru za "Glas Srpske", prvi čovjek FSRS potvrdio je ovu informaciju, te naglasio da se za plasman u premijerligaško društvo, osim Krupe, "bore" još Sloga iz Doboja, Sloboda iz Novog Grada, te Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići.

"Vidjećemo šta će se desiti na tom sastanku i sve će zavisiti ko će od pomenuta četiri kluba dobiti licencu. Ukoliko šampion Republike Srpske ne bude dobio licencu odluku ko će biti novi premijerligaš donijeće Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske, ali je uslov da taj klub prije toga dobije 'zeleno svjetlo' Komisije za licenciranje", reka je Zeljković "Glasu".

Nije isključeno da, ukoliko niko iz klubova m:tel Prve lige RS ne stekne pravo za ulazak u viši rang, status premijerligaša sačuva Radnik iz Bijeljine. Ipak, male su šanse za to.

"Naravno da nam je želja da u eliti BiH igra šampion Republike Srpske. Krupa je već bila premijerligaš i imala nekoliko sezona zapaženu ulogu u ovom takmičenju, ali još uvijek čekamo na njihov zvaničan stav po ovom pitanju. Što se tiče preostala tri kluba, koja će biti na licenciranju teško je u ovom trenutku reći ko će od njih dobiti licencu, tako da je još rano govoriti kakva bi mogla biti odluka Izvršnog odbora FS RS", dodao je prvi čovjek fudbala Srpske i BiH.

Izvor: Promo/FK Borac/Nikola Kulaga

Zeljković je govorio i o reorganizaciji liga u Republici Srpskoj, odnosno mogućem scenariju da Prva liga RS bude proširena na 18 klubova, te da bude formirana jedinstvena Druga liga RS umjesto dosadašnje dvije (Istok i Zapad).

"Na Izvršnom odboru izaći će se sa prijedlogom da već od naredne, sezone 2022/23. Prva liga Republike Srpske broji 18 članova, ali i da druga lige RS bude jedinstvena. Naime, od dvije sadašnje grupe drugih liga, zapad i istok bila bi napravljena jedna liga sa 18 članova. Prednost da ostanu u ovom rangu takmičenja dobiće oni klubovi koji su to ostvarili plasmanom na tabeli, ali i oni koji imaju bolje uslove za takmičenje. Ove dvije lige, prva i druga, ostale bi pod ingerencijama FSRS, a trećeligaši (četiri grupe) bi se vratili pod okrilje područnih fudbalskih saveza. Vjerujem da će ovaj prijedlog proći i da će se pokazati kao pun pogodak. Takav je slučaj bio i sa Prvom ligom koja je sa 16 klubova dobila na zanimljivosti, a vjerujem da će se u narednim sezonama i kvalitet, kao i infrastruktura značajno popraviti", zaključio je Zeljković.

(MONDO/Glas Srpske)

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC