• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz "keca" u "dvojku" u Mostaru – Željezničar slavio prvu gostujuću pobjedu još od decembra 2020!

Autor Dragan Šutvić

Iako nije tako djelovalo poslije prvog dijela, sarajevski premijerligaš je trijumfovao u Mostaru i uknjižio prvu pobjedu na strani nakon 19 mjeseci!

 zrinjski željezničar  Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Željezničar je niz pobjede na gostujućim terenima prekinuo gdje je to možda najmanje očekivao – na stadionu šampiona BiH!

Poslije prvih 45 minuta, mostarski premijerligaš je golom Nemanje Bilbije imao minimalnu prednost, ali je Željezničar uspio da se vrati, a onda i preokrene rezultat i upiše prvu gostujuću pobjedu u bh. eliti još od decembra 2020!

Interesantno, i tada je trijumfovao nad Zrinjskim, i tada je rezultat bio 1:2, nakon čega je uslijedio neslavan niz bez gostujuće pobjede koji je trajao više od godinu i po. Večeras je prekinut!

ZRINJSKI – ŽELJEZNIČAR 1:0, u toku
/Bilbija 36 - Gasal 64, Mekić 83/

Možda će vas zanimati

Kapiten Mostaraca Nemanja Bilbija je matirao Vedada Muftića devet minuta prije odlaska na odmor, nakon centaršuta Almira Bekića, te je stigao do 124. gola u premijerligaškom takmičenju! Sada mu nedostaje još samo jedan da se na prvom mjestu vječne liste izjednači sa proslavljenim napadačem Širokog Brijega Santosom Lago Vagnerom!

Mogao je, istina, Bilbija i ranije da se upiše u strijelce u ovom meču.

Polovinom prvog poluvremena, lider ove ekipe Mostaraca je, iako je Muftić već bio savladan, pogodio svog saigrača Franka Sabljića.

U nastavku akcije Matija Malekinušić je šutirao pored desne stative gola gostiju, da bi minut-dva kasnije Edin Cocalić u posljednji čas spriječio Bilbiju da poentira. 

Tek nekoliko trenutaka moralo je da se čeka na novu priliku Zrinjskog, u kojoj se našao Mario Ćuže, poslije čijeg udarca je Aleksandar Kosorić izbacio loptu sa gol-linije.

Jedini put tokom prvog poluvremena "Željo" je zaprijetio na isteku nadoknade, kada je Antonio Soldo odlično odbranio udarac Nedima Mekića sa 25 metara.

A onda, iz prve prave prilike u drugom dijelu, gostujući tim je izjednačio.

Rezervista Hamza Gasal se, u 64. minutu, dugo namještao na udarac, a kada je našao poziciju, sjajno je pogodio dalji ugao gola Mostaraca.

Malo je nedostajalo da samo četiri minuta kasnije tim Edisa Mulalića preokrene rezultat i povede. Mogao je to da učini Semir Štilić, ali je sa 10-11 metara, nakon proigravanja Dženisa Beganovića, šutirao direktno u "jedinicu" Zrinjskog.

Na ulasku u posljednjih deset minuta, Zrinjski je ostao sa deset igrača. Zbog bespotrenog povlačenja Klarismarija Santosa, Josip Ćorluka je dobio drugi žuti karton, a već u narednom napadu, gostujući tim je iskoristio brojčanu prednost.

Semir Štilić je petom odložio loptu na Nedima Mekića koji je prizemnim udarcem iz daljine matirao Soldu i, rekli smo, Željezničaru donio prvu gostujuću pobjedu u bh. eliti još od decembra 2020. godine!

Podsjetimo, ovo je duel kojim je, za sada, zaključeno drugo premijerligaško kolo, obzirom da su odgođene utakmice Tuzla siti – Posušje i Velež – Igman.

Startne postave

ZRINJSKI: Soldo, Barišić, Ćorluka, Bekić, Savić, Sučić, Senić, Sabljić, Malekinušić, Ćuže, Bilbija. Trener: Sergej Jakirović.

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Kosorić, Cocalić, Subašić, Mekić, Štilić, Hodžić, Santos, Beganović, Galić, Vego. Trener: Edis Mulalić.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 2. kolo

Borac – Sarajevo 1:3 (0:0)
/Mrkaić 70 – Varešanović 47, Kobiljar 77, Ikić 87/

Široki Brijeg – Sloboda 2:0 (2:0)
/Rozić 22, Vukoja 45+2/

Zrinjski – Željezničar 1:2 (1:0)
/Bilbija 36 - Gasal 64, Mekić 83/

Odigrano u petak:

Sloga Meridian – Leotar 4:0 (2:0)
/Kulenović 36, 49, Janković 45, Hasanbegović 78/

Odgođeno:

Tuzla siti – Posušje

Velež - Igman

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC