• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalatović ogorčen zbog stalnih putovanja: Da sam znao da ćemo ići od grada do grada kao cirkus, ne bih ni dolazio!

Autor Dragan Šutvić

Trener Borca imao je zanimljivo izlaganje na konferenciji za novinare nakon poraza od Sarajeva.

 lalatović nakon utakmice borac sarajevo  Izvor: Mondo/Slaven Petković

Fudbaleri Borca ni u drugom ovosezonskom premijerligaškom meču nisu uspjeli da trijumfuju.

Tim kojim komanduje Nenad Lalatović poražen je u derbiju druge runde od Sarajeva rezultatom 1:3, a trener Banjalučana je, kao i njegov kolega, poslije utakmice govorio o nehumanim uslovima za igru.

Možda će vas zanimati

"Neshvatljivo mi je da radimo terene ovdje, a nemamo reflektore. Ne tražim nikakav alibi, Sarajevo je zasluženo pobijedilo, ali, iskreno, da sam znao da nećemo igrati nijednu utakmicu u Banjaluci, da ćemo kao cirkus ići od grada do grada, ne bih ni došao. Igram malo ovdje, pa malo tamo, juče smo prvi put izašli na ovaj teren ovdje, a nijednu utakmicu još nismo odigrali u Banjaluci", rekao je Lalatović, koji je o utakmici rekao:

"U prvom poluvremenu je bila izjednačena utakmica. Oni su imali taj šut iz slobodnog udarca, mi smo imali dvije stopostotne šanse iz prekida, njihov golman je fenomenalno intervenisao. Otišli smo na poluvrijeme sa 0:0, a onda nam se desilo ono o čemu uvijek govorim. Treniramo tako, da brzo mijenjamo stranu, da poslije 2-3 dodira idu dijagonale, da tražimo dubinu jer fudbal je danas takva igra da mora da se igra i bez lopte, da dolaze igrači iz zadnje linije, da tražiš loptu u noge, da se brže oslobođamo lopte... Piščević 'carini' loptu pet minuta, vukao ju je, na kraju izgubio loptu i iz te kontre primamo gol. Poslije su se desile dvije greške našeg golmana i izgubili smo utakmicu zasluženo."

Borac konstantno pravi početničke greške, što je bio slučaj i na Farskim Ostrvima.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

"Tada dva puta vučemo igrača, napravimo dva penala, što je neshvatljivo da se dešava ekipi koja želi da osvoji jedan od dva trofeja i koja ima kvalitet. Sami sebe smo tad izbacili. Danas Piščević vuče loptu, oklizne se, daju nam gol i onda još dvije greške našeg golmana reprezentativca. Šta da kažem, to je tako... Koncentracija, tu ne mogu ništa da promijenim", rekao je Lalatović, podvukavši da je Sarajevo svježije od njegovog tima.

"Nas je ubilo i to putovanje na Farska Ostrva, gdje smo igrali 120 minuta,a onda nakon par dana igrali utakmicu protiv Sloge iz Doboja. Jednostavno, mi smo jedan 'težak' tim, gdje nema toliko brzih igrača, a i sve utakmice smo odigrali na strani, stalno putujemo. Prije dva dana smo došli u hotel gdje nije bilo klime, pa smo se vratili, pa smo opet sutra došli. Definitivno su svježiji."

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Na posljednje tri utakmice u svim takmičenjima, Lalatović je uknjižio dva poraza i remi. Sa druge strane, Dudić je na klupi Sarajeva debitovao pobjedom.

"Mislim da smo kontrolisali utakmicu i imali posjed lopte. Borac je bio jako opasan u prekidima, bili sudominantni visinom jer su u prvih 11 imali pet igrača preko 190 centimetara. Mi ostanemo u 24 sata bez dva štopera, Aničića koji je imao stomačnu virozu i Trake kojem je iskočilo rame na pretposljednjem treningu, vidjeli ste da Đokanović od 175-180 centimetara igra štopera. Dobili smo na posjedu lopte jer je to vezni igrač. Ne kukako, iako nam je danas falilo igrača, kad pogledam, sve u svemu, zaslužena pobjeda. Kod golova su kumovale greške golmana i jedne i druge ekipe, na kraju mi je drago što Belminova (Dizdarević) nije došla do izražaja. Borcu srećno u nastavku, a mi se okrećemo dalje. Ovo je moj rukopis od kojeg ja ne odustajem i definitivno će Sarajevo ovako igrati i poboljšavati u narednom periodu", rekao je Dudić, pohvalivši pojedince u svojim redovima.

"Moj stav je, jednostavno, da izvučem maksimum iz svakog igrača i to sam nagovijestio od prvog dana, da ćemo vidjeti jedno drugo Sarajevo i mislim da ste to svi vidjeli u odnosu na prethodne dvije godine."

Pročitajte i ovo

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Ovaj kao da svaki dan putuje Transsibirskom željeznicom

Dexia

Zasluženo. Svi ste vi mega zvijezde, morate na noćenje iako je teren daleko 80 km. Jedino što vas su konobari sa Farskih ostrva izbacili. Ali bitno je da se Lukić lijepo išatirao. Da bude uspješan reel na Instagramu.

Zole

Ćerajte tog folera

Republika Srpska.

Moj Lalatovicu emociju uci od Jurgen Klopa to je fudbal i izvlacenje najvise od igraca a ne samo kukanje... i on je preuzeo tim u rasulu

gh

igraci te ne postuju. svi navijaci te vise postuju nego tvoji igraci

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC