• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda imala podršku NBA zvijezde i košarkaške legende!

Autor Dragan Šutvić

Fudbaleri Crvene zvezde imali su podršku porodica Avdija, NBA igrača Denija i njegovog oca Zufera, nekadašnjeg košarkaša crveno-bijelih.

 deni i zufer avdija na utakmici makabii haifa crvena zvezda  Izvor: Arenasport/printscreen

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su prvi meč plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona i poraženi su (3:2) od Makabija iz Haife. Na tom gostovanju, kao i širom Evrope, imali su crveno-bijeli veliku podršku svojih navijača kojima kilometri nisu bili prepreka kako bi gledali voljeni klub.

Među onima koji su posmatrali meč izraelskog i srpskog šampiona našli su se i Zvezdina košarkaška legenda Zufer Avdija sa sinom Denijem, reprezentativcem Izraela i NBA igračem. Mladi Avdija izabran je kao deveti pik na draftu 2020. godine i od tada je pod ugovorom sa Vašingtonom.

Prije toga je Deni nastupao za Makabi iz Tel Aviva, u čijim mlađim kategorijama je i ponikao. Inače, porodica Avdija već godinama živi u Izraelu, još od kako se otac Zufer preselio u tu zemlju zbog košarkaške karijere. Porodica Avdija potiče sa Kosova i Metohije i pripada Gorancima, narodu koji živi na samom jugu srpske pokrajine.

Zbog toga se njihova ljubav prema Srbiji nikada nije dovodila u pitanje. Zufer Avdija svojevremeno je bio reprezentativac Jugoslavije i sa njom osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji 1982. godine. Za nacionalni tim odigrao je 50 mečeva, a najveći dio klupske karijere proveo je u Crvenoj zvezdi. Zufer je čak deset godina bio prvotimac crveno-bijelih, prije nego što je u Izraelu zaigrao za pet klubova od kojih je najpoznatiji Hapoel iz Tel Aviva.

Ipak, ostala je ljubav prema crveno-bijelima... To pokazuju neke fotografije iz djetinjstva Denija Avdije na kojima se mladi reprezentativac Izraela vidi u dresu beogradskih crveno-bijelih, ali i njihova zajednička posjeta meču. Zufer i Deni zajedno su pratili Zvezdino gostovanje u Haifi, ali će njihov voljeni tim morati u revanšu da obezbijedi plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC