• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobro je da Dejo u odijelu, Krstajiću slaba vajda! Piksi nasmijao jednog selektora, a EURO neće da propusti!

Autor Dragan Šutvić

Selektor Dragan Stojković osvrnuo se na žrijeb koji je Srbiji donio laku grupu i veliku šansu da ode na Evropsko prvenstvo.

 piksi o žrijebu kvalifikacija za euro 2024  Izvor: Fudbalski savez Srbije

Reprezentacija Srbije dobila je rivale protiv kojih će igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a čini se da je na žrijebu imala mnogo sreće. Nakon što je Dragan Stojković u prvoj izjavi bio pomalo neozbiljan i komentarisao to što je Ljubinko Drulović pogodio sve rivale u grupi, selektor se ouzbiljio kako bi prokomentarisao kvalifikacije koje očekuju "orlove".

Po njegovim riječima, nema potrebe da se bilo ko potcjenjuje, ali Srbija ima cilj da stigne na Evropsko prvenstvo. Posljednji put na kontinentalnom šampionatu "orlovi" su učestvovali još u Piksijevim igračkim danima, kada je kao kapiten vodio SR Jugoslaviju na turniru u Belgiji i Holandiji.

"Zadovoljan sam grupom, iako nikoga ne treba potcjenjivati, niti to radimo, niti ćemo ikad raditi. Naš cilj se zna, da poslije 24 godine budemo učesnici Evropskog prvenstva. Učinićemo sve da budemo na tako velikom takmičenju."

Mađarska, sjećanja na 1997. i 7:1? 

"Poslije mnogo, mnogo godina, ponovo Mađarska u našoj grupi i mi sa njima, bio je to baraž 1997. i dvije veličanstvene pobjede, 7:1 u Budimpešti i 5:0 u Beogradu. Mađarska danas je ekipa koja je pokazala impresivne rezultate, pogotovo u Ligi nacija. Ako se sjetimo da su pobijedili Engleze, Nijemce, sa Italijanima igrali odlično. Postoji kvalitet i ekipa su koja mora ozbiljno da se shvati", rekao je selektor Stojković.

O Deji Savićeviću...

"Jedino je dobro to što neće biti na klupi, ni na terenu, već u odijelu, na tribinama. Eto - biće tako, kao protivnici, ali biće to samo jedna utakmica u nizu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Biće interesantno, da, iz mnogo razloga. Dobro je što ćemo izbjeći maltretiranje što se tiče putovanja. Ipak su ovo protivnici koji su nam praktično komšije, graničimo se sa svima njima i mnogo će lakše biti da taj transport bude kako treba i kako prija", ispričao je selektor.

Krstajić? 

"Poznaje naše igrače, naravno, ali to ne mora da znači nikakvu prednost. On je trener, ne igra, ali u današnjem fudbalu ne postoje tajne koje neko može da prikrije, sakrije i da vas 'prevari' na određeni način. Isuviše se mi dobro poznajemo, ali da bi došao do detalja treba malo više koncentracije i pažnje. Krstajić zna sve o nama, ali neće biti mnogo vajde od toga."

Dešanu ste rekli da su Francuzi imali sreće jer su u istom šeširu i ne mogz da budemo rivali? "Smijao se, rekao sam mu da imaju puno sreće jer neće biti sa nama u grupi, nasmijao se, ali zaista je tako, nismo mogli da budemo protivnici", rekao je Piksi o razgovoru sa svojim prijateljem koji predvodi Francuze.

Srbija od 2000. godine čeka EURO?

"Teško je povjerovati. Naravno da znam da je to istina, neizbrisiva činjenica, ali tu smo da promijenimo i te neke stvari. Zaista je prošlo puno vremena. Došlo je vrijeme da pokušamo, a ja mislim da ćemo taj pokušaj iskoristiti na najbolji mogući način i da ćemo se vratiti u Njemačku", zaključio je selektor. Poslušajte i njegovu "manje ozbiljnu" za Arenu:

Prva izjava Dragana Stojkovića Piksija.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC