• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao sam sa temperaturom 39.2, ali to je bila moja dužnost: Tadić se tresao, branili mu da igra, a on je napravio čudo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić otkrio je jedan detalj iz njegove karijere koji dobro pokazuje koliko je posvećen svom timu.

 Dušan Tadić igrao pod temperaturom Izvor: Youtube/ALESTO/printscreen

Dušan Tadić je posljednjih nedjelja na meti brojnih kritika u Holandiji zbog njegovih slabijih partija u dresu Ajaksa. I Rafael van der Vart je nekoliko puta "udario" na Srbina oštrim riječima, govoreći kako kapiten Ajaksa ne treba više da bude u prvoj postavi tima. Ali očito je da su u Holandiji brzo počeli da zaboravljaju važnost kapitena reprezentacije Srbije.

Tadić je proteklog vikenda postigao gol kao odgovor na kritike, a sada je otkrio i šta se dešavalo tokom aprila ove godine, kada je pod visokom temperaturom ne samo odigrao važan meč Ajaksa u borbi za titulu, već je bio ključan čovjek u preokretu svog tima.

Kapiten reprezentacije Srbije bio je gost u podkastu "Alesto" gdje je govorio o brojnim detaljima iz svoje bogate karijere, a posebno mjesto u priči našlo se za utakmicu Ajaksa i Sparte iz Roterdama. Tadić je tada uradio nešto zbog čega je zaslužio još veće poštovanje u velikanu iz Amsterdama.

"Bio sam se bukvalno dva dana raspadao i taj dan kad je utakmica bila, baš smo bili u teškom momentu. Ja kažem da imam temperaturu, ali da moram da igram. I on mi kaže 'Ni slučajno, ne smiješ da igraš, ne smijem da ti dozvolim da igraš'. I ja mu kažem 'Izvini, ja tebe slušam sve, ali moram da igram, jer sam potreban ekipi.' Imao sam temperaturu 39.2, ali potreban sam ekipi. Ja i ovako 'polovan', sa iskustvom, godinama i znanjem... Možeš da prepoznaš šta utakmica nosi", počeo je Tadić.

"Bukvalno celu utakmicu nisam mogao da stojim na nogama. Gubili smo 1:0 na poluvremenu od Sparte i onda sam namjestio gol za 1:1 u drugom poluvremenu i dao sam gol za 2:1. Pobijedili smo i dolazim, tresem se poslije utakmice, svi gledaju, ne mogu da vjeruju šta se desilo. I dolazim kod trenera i samo mu kažem 'Neću sad doći dva dana, da se oporavim jer sam se napeo'. On me samo poljubio i zahvalio se. Rekao je: 'Stvarno nevjerovatno što si to uradio' i to je to. Ali to je bila moja obaveza kao lidera ekipe i kapitena", poručio je Dušan Tadić i tako pokazao kakav karakter posjeduje.

Dušan Tadić u podkastu
Izvor: YouTube/ALESTO

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC