• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljudi, pa nije ovo mala stvar! Partizan za sedam dana dvaput tukao bundesligaša!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan je dva puta pobijedio Keln, ali važan podatak je i da nisu primili gol.

 Partizan dva puta pobijedio Keln za sedam dana Izvor: MN PRESS

Partizan je drugi put u posljednjih sedam dana savladao Keln, odigravši još bolju utakmicu nego što je to bilo na gostovanju. Do pobjede možda vrijedne proljeća u Evropi, crno-bijeli stigli su preko Fusenija Dijabatea u 15. i Rikarda Gomeša u 52. minutu, međutim da bi posao bio "obavljen do kraja", morala je i odbrana da bude koncentrisana do kraja, posebno kada je Keln u finišu upalio motore i krenuo po povoljniji rezultat.

U jednom trenutku Hektor je napravio pometnju u kaznenom prostoru Partizana, a tada je jedan od najiskusnijih Igor Vujačić zagalamio na svoje saigrače da se ne opuštaju i da ne slave pobjedu prije posljednjeg sudijskog zvižduka.

"Teška utakmica fizički. Od samog starta se znalo i vidjelo da znamo šta želimo u njoj. Neutralisali smo njihove rane centaršuteve i prodore po boku. Pobijediti dva puta u sedam dana ekipu Kelna nije mala stvar. Srećni smo i nadam se da ćemo ovako nastaviti i u narednoj utakmici Konferencijske lige", rekao je Igor Vujačić koji je bio uz svog trenera Gordana Petrića na konferenciji za medije nakon susreta u Humskoj.

Dobar posao u odbrani odradio je i Slobodan Urošević po čijoj lijevoj strani gotovo da nismo vidjeli ozbiljniji napad Kelna. I ne samo to, Urošević je nastavio da popravlja svoj ofanzivni učinak koji je na vrlo visokom nivou čitave sezone, tako da je i asistirao za gol Rikarda kojim je potvrđena velika pobjeda i osmi bod u grupi Konferencijske lige.

"Odradili smo veliki posao, potvrdili smo ono što smo uradili u Njemačkoj. Stvorila se slika da ćemo ovdje lagano dobiti, ali samo mi znamo koliko smo morali da se potrudimo. Teška utakmica, zadovoljni smo rezultatom. Uradili smo veliki dio posla i nastavićemo dalje kako bismo se plasirali u narednu fazu", poručio je kapiten Partizana čiji tim u preostale dvije utakmice igra protiv Nice u gostima i sa Slovackom kod kuće.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC