• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nijemci digli buru: SRBIJA JE KAŽNJENA, A ONI NISU! Zbog zastave i poruke izvrijeđali FIFA - Vi ste KUKAVICE!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Palestinska zastava vijori se u Kataru, a to Nijemcima smeta!

 Nijemcima smeta zastava Palestine na Mundijalu Izvor: Profimedia/Kurir/Dado Đilas

Najtiražniji njemački dnevni list "Bild" obrušio se na FIFA tekstom pod naslovom "Dozvoljena samo jedna politička poruka" u kome je čelnike FIFA nazvao kukavicama i licemjerima jer sprovodi dvostruke standarde. A u tekstu je pomenuta i Srbija!

"Bild" je u ljutitom tekstu naveo da organizatori Mundijala ne dozvoljavaju transparente političke prirode pa ni kapitenske trake sa LGBT bojama i porukama podrške ovoj zajednici, navodi se da je protiv Srbije pokrenuta istraga zbog zastave "Nema predaje" sa teritorijom Kosova i Metohije na njoj u svlačionici, a da je jedna poruka dozvoljena. A ta poruka je poruka podrške Palestini! 

Na meču domaćina Katara i Holandije domaći navijači su pjevali "oslobodićemo Palestinu oružjem i krvlju", a svuda po stadionima mogu se vidjeti poruke #FreePalestine, tj. "oslobodite Palestinu". Osim toga Marokanci su poslije svojih pobjeda slavili na terenu sa zastavom ove države, pogotovo štoper Hasan El Jamik. 

Izvor: Profimedia

"Bild" takođe navodi da su zbog neprimjerenog skandiranja Milanu Borjanu Hrvati kažnjeni, da su otvorene istrage protiv Srbije, da je zaprijećeno kapitenima nacionalnih timova ako budu slučajno nosili "One Love" kapitenske trake uprkos zabrani FIFA, a da se zastave Palestine svuda prikazuju bez ikakvih sankcija.

Palestinu ipak priznaje 138 država među kojima je i Srbija, ali je ne priznaju najveće svjetske sile na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama. Među državama koje ne priznaju Palestinu je i Njemačka odakle "Bild" i dolazi. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC