• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrivena tajna klauzula u Ronaldovom ugovoru: Kristijano već na ljeto napušta Arabiju, ako se OVO ostvari?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kristijano Ronaldo će moći da bira gdje će nastaviti karijeru.

 Kristijano Ronaldo mogao bi raniuje da napusti Al Nasr Izvor: Profimedia

Kristijano Ronaldo potpisao je prošle nedjelje najveći ugovor u istoriji sporta i obećao se saudijskom klubu Al Nasru sve do 2025. godine, međutim to ne znači da će do kraja i ostati njihov član. Ronaldo ima posebnu klauzulu u ugovoru po kojoj može da napusti Al Nasr, ali tek ako se ispuni uslov na koji direktno ne utiče!

U pitanju su rezultati Njukasl junajteda, kluba koji je praktično u vlasništvu Saudijske Arabije, pa ukoliko bi se "svrake" plasirale u Ligu šampiona - tada bi na snagu stupilo pravilo "više dobro".

Kristijano Ronaldo imao bi opciju da ode na pozajmicu u Njukasl junajted i tako (vjerovatno) posljednji put zaigra u Ligi šampiona, međutim odluka je na njemu. Ukoliko procijeni da bi radije ostao u Al Nasru i nastavio da igra prvenstvo Saudijske Arabije i Azijsku ligu šampiona, klub mu takođe ne bi pravio problem - štaviše.

Sve ovo nam govori da je Ronaldo potpisao za Al Nasr i dobio 200 miliona evra godišnje iz drugih, ne čisto fudbalskih razloga, pošto je važnije da bude zaštitno lice kandidature za Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre, a ne to koliko će golova postići u dresu ovog kluba. Al Nasr planira da dovodi igrače koji imaju dobar imidž u svijetu kako bi promovisali veće projekte, tako da su već kontaktirali i sa Lukom Modrićem, dok se ni njihov trener sigurno ne šali slučajno spominjući Lionela Mesija.

Vidjećemo da li će odluka Kristijana Ronalda da ode iz centra fudbalskih zbivanja biti samo kratkoročna, pošto bismo već od jeseni ponovo mogli da ga gledamo u Premijer ligi i Ligi šampiona. Pitaju se CR7 i Njukasl, niko više...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC