• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zabrana za Barselonu - nema transfera na ljeto! Oglasio se najvažniji čovjek, ali postoji i jedna začkoljica!

Autor Dragan Šutvić

Barselona ima zabranu transfera za ljetni prelazni rok, osim ako ne ispuni jedan uslov...

 barseloni zabranjeno da dovodi pojačanja  Izvor: Profimedia

Barselona ima zabranu transfera i na ljeto neće moći da dovede pojačanja! To je izjavio prvi čovjek Primere Havijer Tebas. Potvrdio je da će klub morati da pronađe druge izvore prihoda i da su se do sada izvlačili, što neće biti slučaj u budućnosti. Doduše, strani mediji da postoji i jedno drugo rješenje, a to je profit od preko 180 miliona evra...

Dovela je Barsa ljetos Roberta Levandovskog, Rafinju, Žulsa Kundea i sve to dok se borila sa bankrotom. Na razne načine se dovijala i dolazila do novca, ali je i dalje u ogromnim dugovanjima. Navodno je dug veći od milijardu evra.

"Barselona od danas nema više prostora u budžetu za predstojeći prelazni rok. Klub je umiješan u sumnjive transakcije i to ima uticaj na Primeru, tako da samo primorani da reagujemo. Donijeli smo odluku da ne mogu da dovode pojačanja na ljeto", rekao je Tebas u Londonu.

Ipak, mediji tvrde da to može da se promijeni ako skupi preko 180 miliona evra, tada bi dobila dozvolu da potroši oko 70 miliona na ljeto.

"Prodali su TV prava i zaradili preko 700 miliona evra, ali to neće moći da urade naredne sezone. Imamo sada striktniju ekonomsku kontrolu i na kraju svakog prelaznog roka obavještavamo klubove koliko novca mogu da potroše. Barseloni smo već rekli da će morati da proda igrače, ako u tome uspije, moći će da koristi oko 40 odsto novca od ukupne prodaje", kazao je Tebas.

Ostaje da se vidi kako će reagovati katalonski klub na čelu sa Đoanom Laportom koji je nedavno izjavio da je sa finansijske strane sve u redu.

"Kada smo se reijšili plata Antoana Grizmana i Đerara Pikea uštedili smo oko 90 miliona evra za narodnu sezonu. Ne moramo da prodajemo najvažnije igrače, dovešćemo pojačanja", kazao je tada Laporta.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC