• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠAMAR ZA LIDERA, ŠAMPION KONAČNO ŠAMPIONSKI: Bivši prvak "razmontirao" budućeg - u Napulju ne znaju šta ih je snašlo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Uprkos možda i neočekivanom domaćem porazu od Milana, i to više nego ubjedljivom, Napoli i dalje ima ogromnih 16 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca.

 Brahim Dijaz, Milan Izvor: EPA/CESARE ABBATE/ANSA

Napoli je doživio pravi rezultatski debakl, i to usred Napulja!

Malo ko je mogao očekivati da će Milan, koji je bio u poprilično lošoj formi i u nizu od tri utakmice bez pobjede, nanijeti pravi udarac lideru prvenstva, koji je neprikosnoven ove sezone.

Ni najveći pesimisti među domaćim navijačima na stadionu "Dijego Maradona" nisu vjerovali da će na semaforu poslije 90 i kusur minuta stajati 0:4, ali to se desilo.

Samo jedan domaći poraz ove sezone pretrpio je tim Lučana Spaletija, ukupno dva na prethodnih 27 mečeva, ali večeras im ništa nije polazilo za rukom, dok je sad već bivši šampion (20 bodova zaostaju za Napolitancima) konačno pružio partiju za divljenje.

I te kako se u igri Napolija osjetio izostanak prvog strijelca lige, povrijeđenog Viktora Osimena. Nigerijac je zadobio povredu tokom reprezentativnih obaveza, ali i izgubio taličnu masku koja mu je donosila mnogo sreće ove sezone.

Već u prvih pola sata bilo je jasno da se Napolitancima ne piše dobro. Brahim Dijaz u 17. minutu sjajno se oslobodio čuvara i uposlio Rafaela Leaa, a Portugalac je odlično reagovao i matirao Aleksa Mereta.

Nakone fenomenalne asistencije za Leaa, Dijaz se upisao i u strijelce. Potpuno je izbacio Marija Ruija strašnom varkom i već u 25. minutu na semaforu je stajalo pomalo iznenađujućih 0:2.

Izvor: EPA/CESARE ABBATE/ANSA

Slična slika i u nastavku terena. Leao je plesao po terenu, a onda drugim golom na isteku sata igre zapečatio sudbinu već viđenog novog šampiona Italije. Međutim, ni tu nije bio kraj problema za domaće. Aleksis Salemakers u 67. minutu prošetao se kroz indolentnu odbranu Napolija i pogodio za nestvarnih 0:4. Nema svrhe ni napominjati da su prvi put ove sezone "partenopei" primili četiri gola.

SVE U ZNAKU GOSTIJU

Sedmu utakmicu zaredom u duelu Napolija i Milana trijumfovao je gostujući sastav, a zanimljivo da je treću godinu u nizu Milan slavio u Napulju. Napolitanci su bez domaćeg trijumfa protiv "rosonera" punih pet godina.

Ipak, uprkos ovom neuspjehu, Spaletijev tim i dalje je ubjedljivo na prvom mjesto. Lider Laciju, koji je danas slavio u Monci uz fenomenalan gol Sergeja Milinković-Savića, "bježi" ogromnih 16 bodova, a mnogo potrebniji bodovi bili su Milanu, koji se vratio na treću poziciju sa 51 bodom, jednim više od gradskog rivala Intera i Rome.

SERIJA A - 28. KOLO:

Bolonja - Udineze 3:0 (2:0)
/Poš 3, Moro 12, Barou 49/

Monca - Lacio 0:2 (0:1)
/Pedro 13, Milinković-Savić 56/

Specija - Salernitana 1:1 (0:1)
/Šomurodov 70 - Kaldara ag 43/

Roma - Sampdorija 3:0 (0:0)
/Vajnaldum 57, Dibala 88 pen, El Šaravi 90+4/

Napoli - Milan 0:4 (0:2)
/Leao 17, 59, Dijaz 25, Salemakers 67/

Odigrano u subotu:

Kremoneze - Atalanta 1:3 (0:1)
/Ćofani 56 pen - De Ron 44, Boga 72, Lukman 90+3/

Inter - Fiorentina 0:1 (0:0)
/Bonaventura 53/

Juventus - Verona 1:0 (0:0)
/Kin 55/

Ponedjeljak:

Empoli - Leće (18.30)
Sasuolo - Torino (20.45)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC