• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogat fudbalski dan u BiH: Dvadeset utakmica u dva najjača ranga

Autor Haris Krhalić

Lopta će se danas zakotrljati na terenima širom BiH.

 Danas na rasporedu 20 fudbalskih utakmicu u BiH u dva najjača ranga Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Nakon sinoćnjeg remija fudbalera Sarajeva i Sloge te drame u posljednjim sekundama utakmice, danas se nastavlja Premijer liga BiH.

Program će na Mokrom docu otvoriti Posušje i Sloboda od 15 časova. Oba tima su pod imperativom pobjede, s obzirom da su i jednima i drugima bodovi prijeko potrebni ako žele i naredne sezone igrati u drušvu najboljih.

Fudbaleri Slobode će nakon poraza od Sarajeva u prošlom kolu, danas imati dodatni motiv s obzirom da će na klupi Tuzlaka debitovati novi trener Danijel Pranjić.

Možda će vas zanimati

Sat kasnije na teren će i fudbaleri Veleža koji će na svom terenu dočekati Leotar. "Rođeni" igraju u odličnoj formi, a u posljednja četiri meča ne znaju za poraz te su ozbiljan kandidat za izlazak u Evropu. S druge strane, ekipa Marka Maksimovića nakon pobjede nad Željezničarem u prošlom kolu, nada se novim bodovima.

Od 18.30 časova gledaćemo spektakl na Gradskom stadionu u Banjaluci, gdje će Borac dočekati lidera m:tel Premijer lige BiH ekipu Zrinjskog. "Plemići" u Banjaluku stižu sa deset vezanih pobjeda i samo ih pravo čudo može spriječiti da na kraju sezone podignu pehar namijenjen šampionu.

S druge strane, drugoplasirani Borac nakon kiksa u prošlom kolu tražiće iskupljenje kojim bi napravio veliki korak ka Evropi.

Posljednju utakmicu PL BiH danas, gledaćemo od 20 časova gdje će Željezničar ugostiti Tuzlu siti. Tim sa Grbavice u ovaj susret ulazi sa četvrte pozicije i bodom zaostatka za pozicijom koja vodi u Evropu naredne sezone, ali i bez trenera Edisa Mulalića koji je klub napustio nakon poraza u Kupu BiH od mostarkog Veleža.

Danas će biti odigrani i mečevi 23. kola Prve lige Republike Srpske i to njih osam.

Najviše pažnje privlači susret u Laktašima, gdje će istoimeni domaćin ugostiti Slobodu iz Novog Grada. Biće to duel dvije ekipe koje se bore za sami vrh u m:tel Prvoj ligi RS.

Lider prvenstva, Krupa će ovog vikenda odmjeriti snage sa Modričom. Biće to duel prvoplasirane i posljednjeplasirane ekipe u ligi, te na papiru vodeći tim prvoligaškog karavana ne bi trebalo da ima problema.

Danas ćemo gledati i derbi nekadašnjih premijerligaša ekipa Radnika i Rudara iz Prijedora. U ostalim susretima će se sastati: Drina – Slavija, Ljubić – Željezničar, Famos - Sloboda (MG), Kozara – Omarska i Sutjeska Zvijezda 09.

Zanimljivo će biti i u Prvoj ligi FBiH gdje će takođe biti odigrano osam utakmica danas.

Sve utakmice će se odigrati od 16.30 časova, a sastaju se: Gradina – Bratstvo, Hadžići - Goražde, Jedinstvo – GOŠK, Mladost DK – Sim Bau, Raadnički – Budućnost, Stupčanica – Tomislav, Travnik – TOŠK i Zvijezda – Rudar Kakanj.

Kada je u pitanju stanje na tabeli u Prvoj ligi FBiH, prvu poziciju zauzima GOŠK sa 51 bodom dok drugoplasirana Zvijezda iz Gradačca ima 34 boda. Mnogo zanimljivija je borba za opstanak gdje spas traže Travnik, Radnički, TOŠK, Hadžići, bihaćko Jedinstvo kao i nekadašnji premijerligaš Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC