• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IMA 75 GODINA I NEPOBJEDIV JE U PREMIJER LIGI: Pozvali ga da ih spasi, a ni u snu ovo nisu očekivali

Autor Haris Krhalić

Roj Hodžson je preporodio Kristal Palas i učinio ga nepobjedivim prethodnih nedjelja.

 Kristal Palas Sautempton Premijer liga Izvor: Profimedia

Kristal Palas pobijedio je Sautempton 2:0 i nastavio seriju dobrih rezultata pod vođstvom starog trenerskog vuka Roja Hodžsona (75). Legendarni engleski stručnjak vratio se krajem marta u tim u jako teškom trenutku, poslije četiri uzastopna poraza i čak 13 mečeva bez pobjede. A onda je potpuno okrenuo situaciju naglavačke.

Pod Hodžsonovim vođstvom, Palas je ostvario uzastopne pobjede protiv Lestera, Lidsa i ove subote Sautemptona, uz ukupnu gol-razliku 9:2! I u ovom meču je u završnici uveo sa klupe srpskog vezistu Luku Milivojevića, koga je vodio čak četiri godine u Palasu, od 2017. do 2021. U međuvremenu je na klupi sjedio legendarni Francuz Patrik Vijeira, u određenim periodima igrao zaista lijep fudbal, ali kada je sve stalo, uprava je ponovo pozvala Hodžsona i napravila pravi potez.

Oba gola za Palasovu pobjedu protiv Sautemptona postigao je Ebereči Eze, centralni vezista koji je bio strijelac i u prošlom meču, u kojem je pao Lids, takođe u gostima. Mladom Englezu očigledno veoma prija povratak legendarnog stručnjaka, koji je još od februara 2019. najstariji trener koji je vodio premijerligaški tim.

Izvor: Profimedia

On je svojevremeno bio omladinac i prvotimac Kristal Palasa, u kojem je davne 1965. počeo igračku karijeru. Interesantno je da je trener još od 1976, kada je seo na klupu švedskog Halmstada, a u Premijer ligu stigao je preko švedskih klubova, švajcarskog Ksamaksa, švajcarske reprezezentacije i Intera. Nerazure je trenirao od 1995. do 1997, a poslije toga je trenirao Blekburn, Grashopers, Kopenhagen, Udineze, reprezentaciju Finske... U kontuniutetu je duže vrijeme proveo u Premijer ligi od 2007. do 2012, kad je vodio Fulam, Liverpul u Vest Brom, poslije čega je postao i selektor Engleske, što je bio do 2016. Poslije toga je sjeo na klupu Kristal Palasa, na koju se ovog proljeća vratio.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC