• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda mijenja cijelu odbranu za LŠ: Dvojici vrijeme da idu, a sprema se i bomba - ovo je prvi zadatak za Bahara!

Autor Dragan Šutvić

Odbrana srpskog šampiona spremna je za potpuni remont - odlaske Dragovića i Erakovića, oproštaj od Marka Gobeljića i drugačiju ulogu za Milana Rodića.

 crvena zvezda odbrana za ligu šampiona  Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su titulu u Superligi Srbije i tako izborili direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona, ali ljeto bez kvalifikacija neće biti mirno na stadionu "Rajko Mitić". Finiš tekuće sezone već nam je otkrio da Miloš Milojević napušta klub i da će Barak Bahar povesti crveno-bijele u okršaje sa najboljim timovima Evrope, a ostaje da se vidi koga će imati na raspolaganju u igračkom kadru!

Izraelski stručnjak sigurno donosi u Beograd i svoju listu želja, imena igrača sa kojima hoće da sarađuje u prvoj sezoni koju radi van svoje zemlje. Zvezdi će, kako sada stvari stoje, odgovarati da se na tom spisku nalaze imena pojedinih defanzivaca!

Navijače Zvezde silno su zabrinule riječi Aleksandra Dragovića - austrijski štoper srpskog porijekla ispunio je snove sebe i dede Zlativoja, pa je spreman da krene dalje! Nada se iskusni defanzivac da mu klub neće praviti problem zbog želje da promijeni sredinu, a Crvenoj zvezdi to bi mogao da bude ozbiljan udarac. Vjerovatno su klupski čelnici na spisku igrača za Ligu šampiona imali markerom podvučeno ime Aleksandra Dragovića.

Da stvari budu još gore, Dragović možda nije jedini. Crvena zvezda već nekoliko prelaznih rokova odoleva da proda reprezentativca Srbije Strahinju Erakovića, za kojeg ponude najviše stižu iz Rusije. Tamošnji klubovi željeli bi da vide u svojim redovima momka kojeg je Piksi poveo na Mundijal u Katar, a koji je tokom seniorskog staža u Zvezdi prinudno igrao i na obje bekovske pozicije. Za sada ponude nisu bile u rangu onih koje crveno-bijeli očekuju, ali je pitanje da li će mladi defanzivac ostati u Beogradu i za narednu sezonu.

AKO ODU OBOJICA?!

Naravno, bio bi to veliki problem za Bahara. Izraelac bi imao dovoljno vremena da uigrava odbranu za grupnu fazu Lige šampiona koja počinje tek početkom septembra, ali bi Zvezda prije toga morala munjevito da reaguje na tržištu. Ukoliko bi Aleksandar Dragović dobio dozvolu da ode, a Strahinja Eraković transferom napunio kasu srpskog šampiona, u timu bi ostala samo trojica štopera.

Oporavljeni Uroš Spajić trebalo bi da bude veliko pojačanje za evropsku sezonu, iskusni Nemanja Milunović već ima iza sebe igranje mečeva na tom nivou, a mladi Stefan Leković bi - kao što i treba - imao od koga da uči. Ipak, trojica nisu dovoljni, posebno kada se igra na više frontova. 

Sudbina Radovana Pankova koji je na pozajmici u Čukaričkom za sada nije poznata, ali se može čuti kako defanzivac nema ništa protiv ostanka na Banovom brdu ili prinudno u Loznici zbog grupne faze u Evropi. I Čukarički će, bilo kao drugi ili kao treći, igrati evropsku jesen, a Pankov bi mogao da bude ključan čovjek na terenu u tim trenucima jer je sa Zvezdom već osjetio kako izgledaju veliki evropski mečevi.

POJAČANJE?

Pripreme Crvene zvezde će početi već sredinom juna jer Barak Bahar želi da ima ekipu izuzetno spremnu za borbu na više frontova. Jasno je da u tom periodu godine nije lako dovesti kvalitetna pojačanja - igrači interesantni Zvezdi čekaju ponude iz bogatijih klubova i jačih liga, pa će novi šef struke morati da se snalazi.

Kao jedna od ideja prethodnih nedjelja se stidljivo pojavljivalo dovođenje Bogdana Planića (31), koji bi se tako vratio u klub nakon mandata koji je bio kratak i ne preterano impresivan. Ipak, bivši defanzivac OFK Beograda i Vojvodine uspio je da napravi ozbiljnu inostranu karijeru, a Bahar ga poznaje upravo iz Izraela gdje mu je bio trener u Makabiju iz Haife.

Planić trenutno nastupa za Šabab Al-Ahli iz Dubaija i pitanje je da li ima želju da se vrati u srpski fudbal. U slučaju da mu to nije opcija bi crveno-bijeli morali da traže dalje, pa čak možda i među strancima. Inostrani fudbaler bi morao da stigne već do kraja juna kako bi period aklimatizacije prošao što bezbolnije, još tokom pripremnog perioda.

PROMJENE I U OSTATKU ODBRANE!

Proljećni dio sezone pokazao je da Miloš Milojević voli da rotira i da Crvena zvezda može da računa na ogroman broj igrača, ali tek treba da se vidi kako će Bahar iz kvantiteta istaći kvalitet. Čini se da će Izraelac morati detaljno da se bavi posljednjom linijom tima - to mislimo čak i kad bi Dragović i Eraković ostali u klubu!

U slučaju da dvojica standardnih štopera ostanu u klubu i za narednu sezonu, najveći problem tima bile bi pozicije bekova. Crvena zvezda desno ima Aleksa Viga koji je na pozajmici do decembra i nedavno je izjavio kako bi volio da se vrati i dokaže u Riveru, kao i Lazara Nikolića i Marka Gobeljića. Nikolić je u Javoru iz Ivanjice postao bek iako je ranije bio krilni napadač, a do sada nema iskustvo na međunarodnoj sceni, pa ostaje da se vidi da li će mu se dovoljno verovati za Ligu šampiona. Sa druge strane, kod Gobeljića je obrnuto. Iskustvo je tu, igrao je Ligu šampiona, dao gol Bufonu i osvojio niz trofeja, ali je utisak da mu klub više ne vjeruje... Ovog proljeća je u trećem planu, iako je jedan od najiskusnijih u ekipi.

Nešto "čistija" situacija je na suprotnoj strani terena. Milan Rodić je već godinama prvi izbor trojice trenera koji su prodefilovali kroz Zvezdu, a njegove impresivne igre u sezonama kada su bilježeni istorijski rezultati u Evropi kupile su mu kredit koji neće moći da potroši do kraja karijere. Ipak, povrede su ostavile traga, pa Rodić više nije nezamjenjiv. U klubu je i Irakli Azarov, talentovani reprezentativac Gruzije, koji tek treba da eksplodira i postane ozbiljan adut u Zvezdinom timu, dok se kao jedno od potencijalnih pojačanja pominje i Mihailo Ristić. Ukoliko bi povremeni reprezentativac Srbije ponovo obukao crveno-bijeli dres, Barak Bahar bi mogao da ima posljednju liniju u sastavu Ristić - Spajić - Planić - Vigo. Potpuno drugačije nego tokom ove sezone!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC