• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Borca želi povećanje broja "stranaca" u m:tel Premijer ligi BiH

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Milan Tegeltija, prvi čovjek banjalučkog Borca založio se za povećanje broja inostranih fudbalera u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Milan Tegeltija želi povećanje broja stranaca u PL BiH Izvor: Mondo/Slaven Petković

Predsjednik crveno-plavih iz Banjaluke napisao je na "Tviteru" da pet inostranih fudbalera, koliko je dozvoljeno prema postojećim pravilima, "koči" kvalitet klubova i prvenstva.

"FK Borac u sadašnjem sastavu ima pet 'stranaca' što je maksimum prema FSBiH. Za podizanje kvaliteta klubova i lige i dovođenje ozbiljnih pojačanja to je ozbiljan ograničavajući faktor. Podizati kvalitet klubova i fudbala uz ograničenje pasošima igrača ograničava kvalitet klubova i lige. Ako klub kao Borac koji već ima pet stranaca dovodi nekog igrača 'stranca', neki 'stranac' iz postojećeg sastava mora da ide. Taj broj od pet stranaca od 18 igrača u protokolu ne omogućava da klubovi naprave kvalitativni iskorak s obzirom na relativno malu fudbalsku populaciju u BiH", naveo je Tegeltija i dodao:

"Zabluda je da domaće škole fudbala mogu izbaciti dovoljan broj kvalitetnih igrača i na taj način podići kvalitet klubova i lige. Netačno je da se većim brojem stranaca ruši kvalitet domaćih igrača. Upravo suprotno, uz kvalitetne 'strance' domaći fudbaleri dižu svoj kvalitet".

Podsjetimo, Banjalučani u svom taboru imaju državljane Srbije (Darko Lazić, Nikola Pejović i Nikola Ninković), Hrvatske (Jakov Blagaić) i Slovenije (Janez Pišek), a sinoć je na Gradski stadion, stigao i nekadašnji krilni napadač Partizana i Herenvena Nemanja Mihajlović.

(mondo.ba)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

gale

Lazić, Pejović i Pišek nisu za Borca. Daj im otkaz, dovedi trojicu pravih

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC