• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GDJE SI KAPETANU!? Pogledajte emotivan susret Krstajića i Piksija, Džajića, Bjekovića... (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mladen Krstajić u Bugarskoj je domaćin reprezentaciji Srbije.

 Susret Mladen Krstajić Dragan Stojković Piksi pred Bugarska - Srbija Izvor: fudbalskisavezsrbije/instagram

Selektor Bugarske Mladen Krstajić, legendarni as srpskog fudbala i bivši selektor "orlova", prijateljski i srdačno dočekao je delegaciju Fudbalskog saveza Srbije. Zagrlio se nekadašnji štoper "orlova" sa predsjednikom Saveza Draganom Džajićem, potpredsjednikom Nenadom Bjekovićem, sa kojim je blisko sarađivao i za vrijeme zajedničkih dana u Partizanu, a naravno da je posebno prisan bio pozdrav sa selektorom Draganom Stojkovićem, sa kojim je igrao i u reprezentaciji.

Krstajić je debitovao za "A" tim SR Jugoslavije 1999. godine, kada je Piksi bio kapiten i uz Nemanju Vidića, Ivicu Dragutinovića i Gorana Gavrančića činio je najbolju odbranu srpskog nacionalnog tima, koja je primila samo jedan gol tokom kvalifikacija za Mundijal 2006. godine. Kao selektor je vodio Srbiju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018, a napustio je "orlove" poslije ubjedljivog poraza od Ukrajine (0:5) u junu 2019. Potom je vodio TSC i Makabi Tel Aviv, dok je bugarski nacionalni tim preuzeo u julu 2022.

Krstajić nije u idealnoj situaciji u Bugarskoj, jer je njegova reprezentacija počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo porazima protiv Crne Gore i Mađarske, a potom je odigrala neriješeno protiv Litvanije pre tri dana (1:1). Nakon takvog starta kvalifikacija, Krstajićevom timu je neophodno da pobijedi Srbiju da bi se vratio u igri za prvi odlazak na veliko takmičenje poslije 20 godina, jer su Bugari posljednji put igrali na Evropskom prvenstvu 2004, a pre toga na Mundijalu u Francuskoj. Od tada propuštaju najveće turnire.

Duel Bugarska - Srbija biće odigran u utorak od 20.45.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC