• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Austrija potpuno razbijena pred dolazak u Banjaluku! Šturm pokazao Borcu kako treba da igra! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Tim iz Graca na otvaranju nove sezone u austrijskoj Bundesligi deklasirao je bečku Austriju na njenoj "Đenerali Areni" - 0:3 (0:2)

 Austrija izgubila od Šturma pred dolazak u Banjaluku na meč protiv FK Borac Izvor: Twitter

Bečka Austrija, protivnik Borca u kvalifikacijama Konferencijske lige, nije dobro startovala u tamošnjem prvenstvu. Nakon što su "ljubičasti" minimalno savladali Banjalučane u prvoj utakmici evropskog takmičenja, u nedjeljnom derbiju prvog kola austrijske Bundeslige su razbijeni od Šturma iz Graca.

AUSTRIJA - ŠTURM 0:3 (0:2)

Od samog početka nedjeljne utakmice u Beču, gosti su preuzeli inicijativu i žestoko krenuli prema golu Kristijana Fruhtla, što im se isplatilo već u devetom minutu.

Poslije ubacivanja iz auta, lopta je na ivici kaznenog prostora došla do reprezentativca Bosne i Hercegovine Jusufa Gazibegovića, koji je iz prve majstorski pogodio sami ugao - 0:1.

U 20. minutu ponovo se tresla mreža Austrije, ali je pogodak poništen zbog ofsajda poljskog centarfora Šimona Vlodarčika.

Desetak minuta kasnije, domaći su ostali sa 10 igrača u polju zbog isključenja Marvina Martinsa, koji je zbog neopreznog starta zaradio direktan crveni karton i bilo je jasno da ionako inferiorna Austrija neće moći da se suprotstavi Šturmu.

Vlodarčik je iskoristio brojčanu prednost na terenu u 38. minutu poslije centaršuta iz kornera Manprita Sarkarije i udarcem glavom udvostručio prednost Šturma - 0:2.

Dva minuta kasnije, prečka je spasila Austriju poslije udarca Aleksandera Prasa, a bilo je još nekoliko odličnih šansi pred golom bečkog tima, koje nisu krunisane pogotkom.

Tim Kristijana Ilcera je apsolutno dominirao u prvom dijelu, djelovalo je kao da Šturm igra "viktoriju" gotovo cijelo poluvrijeme, pa su domaći još i dobro prošli sa samo dva gola zaostatka.

U nastavku su gosti iz Graca malo povukli ručnu kočnicu, da bi u 60. minutu razriješili sve dileme ako je neko uopšte sumnjao u njihovu pobjedu.

Ponovo je koban za Austriju bio centaršut iz kornera, a ovoga puta, najviši u skoku bio je David Afengruber - 0:3.

Samo dva minuta kasnije, Afengruber je mogao da postigne još jedan pogodak, ali je okvir gola bio saveznik Austrije - ovog puta stativa je spasila Bečlije, nakon novog centaršuta u kazneni prostor Gazibegovića.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, ali je ovaj susret otkrio mnogo slabosti ekipe Mihela Vimera, koja će u četvrtak gostovati na banjalučkom Gradskom stadionu u revanšu drugog kola kvalifikacija Konferencijske lige.

Prvenstveno bi izabranici Vinka Marinovića mogli da iskoriste katastrofalnu igru u odbrani Austrije nakon kornera, s obzirom da su svi pogoci pali poslije ubacivanja iz auta i ugla, a bečki tim se takođe jako loše snalazio nakon žestokog presinga Šturma na njihovu posljednju liniju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC