• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ustašo, ovako ćeš da završiš!" Velika ispovijest Hrvata - Zbog Arkana morao da bježi iz kluba!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Tonči Gabrić je u intervjuu za "Večernji list" otkrio da je iz PAOK-a morao da ode zbog navijača, rata, ali i Žejka Ražnatovića Arkana!

 Arkan i navijači PAOK-a prijetili hrvatskom golmanu Izvor: SN TV SPORT show/youtube/MN press

Navijači Hajduka godinama čekaju titulu i grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, a sada se nadaju da bi na "Tumbi" mogli da iznenade PAOK poslije 0:0 na "Poljudu" i da prođu u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Tim povodom "Večernji list" je razgovarao sa Tončijem Gabrićem, dugogodišnjim čuvarom mreže kako RNK i Hajduka iz Splita, tako i crno-bijelih iz Atine. On je za PAOK nastupao od 1991. do 1993. godine, a onda je zbog jedne poruke morao da napusti klub! U jeku je bio rat u Jugoslaviji, a navijači PAOK-a ga zbog toga nisu htjeli u ekipi.

"Mogao bih sada da vam pripovjedam sat vremena. Jedna od tih priča je i ona kada su mi 1993. godine na automobilu splitskih registarskih oznaka ostavili prijetnju. Jedno jutro mi je na parkingu, na prednjem staklu, osvanuo poster hrvatske reprezentacije u kojoj sam i ja bio, na kojem je na mojoj glavi bila rupa i strelica, uz prijetnju: "Ustašo, ovako ćeš završiti...' U to doba Arkan je slao svoje vojnike na odmor u taj dio Grčke. Taj incident bio je jedan od razloga zbog kojih sam otišao iz Grčke ", ispričao je Gabrić za "Večernji".

Golman koji je uspio da upiše devet nastupa za nacionalni tim Hrvatske između 1990. i 1997. godine kada je bio rezerva za Dražena Ladića. Upravo ga je kasniji selektor reprezentacije Ćiro Blažević i odveo iz Hrvatske u Grčku.

"Ćiro me je doveo dole. Zajedno smo bili tamo godinu dana. Sjećam se svega. Sada mi, ovako na prvu, na pamet pada jedan derbi s Olimpijakosom kada su nas zasuli kamenjem. Sletjeli smo na aerodrom, čuvalo nas je milion policajaca. Ćiro i ja smo sjedili u autobusu na prvom, odnosno, drugom sjedištu. U jednom trenutku je kamen rabio naš prozor. Kad je staklo počelo da puca, ja sam se bacio ispod sjedišta, a Ćiro je već bio dole. Gleda me i kaže: "Sine, pa gdje smo mi to došli?'"

Utakmica između PAOK-a i Hajduka igra se od 19:30, a Tonči Gabrić ističe da iako Splićani imaju vatrene navijače, to što će osjetiti u Solunu još nisu nikada! "Biće to atmosfera kakvu Hajdukovi fudbaleri još nisu doživjeli, možda samo Marko Livaja i ne znam ko još. Neće biti ni naših navijača, tako da će biti pakleno", završio je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC