• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači došli da vide Mesija u Hong Kongu, a on ih "ispalio": Organizatori traži povrat novca!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Argentinac je zbog povrede propustio prijateljski meč za koji su navijači izdvojili više od 100 funti.

 Lionel Mesi Izvor: Alan Siu Mui Lun / Newscom / Profimedia

Navijači u Hong Kongu zviždali su fudbalerima Intera iz Majamija, tokom prijateljske utakmice sa izabranim timom lokalne lige, pošto Lionel Mesi nije igrao za američki klub. Inter je pobijedio ekipu iz Hong Konga 4:1 pred oko 40.000 navijača, a Argentinac nije igrao zbog povrede tetive. Utakmicu je zbog problema sa koljenom propustio i Luis Suarez.

Navijači su zviždali i uzvikivali da im se vrati novac za ulaznicu, a negodovali su i kada im se obratio suvlasnik Intera Dejvid Bekam. Vlada Hong Konga saopštila je da će organizator utakmice dobiti umanjena sredstva.

"U vezi sa tim što Mesi nije igrao danas, vlada kao i svi fudbalski navijači su izuzetno razočarani zbog angažmana organizatora. Organizator duguje svim navijačima objašnjenje. Naš komitet će preduzeti dodatne mjere sa organizatorima u skladu sa odredbama i uslovima, što uključuje smanjenje iznosa finansiranja zbog toga što Mesi nije igrao", navodi se u saopštenju koje je prenio BBC.

Komitet je odobrio 1,5 miliona funti za događaj, kao i dodatna sredstva za mjesto održavanja. Na stadionu u Hong Kongu okupilo se 38.323 navijača, koji su platili 101 funtu za ulaznicu.

Uzvici "Hoćemo Mesija" pojačali su se u drugom poluvremenu, ali je Argentinac nastavio da gleda utakmicu sa klupe. Organizatori su saopštili da prije utakmice nisu znali da Mesi i Suarez neće igrati.

"Ljekarska ekipa njihovog kluba smatrala je da Mesi i Suarez nisu sposobni da igraju na svačije, uključujući i naše, razočaranje", navodi se.

Trener Intera Herardo Martino izvinio se navijačima.

"Shvatamo da su navijači razočarani odsustvom Mesija i Suareza i zbog toga se izvinjavamo, ali to je odluka koju je donio naš ljekarski tim. Da je postojao način da igraju makar i malo, mi bismo to uradili, ali to bi bio preveliki rizik", rekao je Martino.

(MONDO/Agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC