• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija u grupi smrti na Evropskom prvenstvu: Velikan i selekcija u usponu udaraju na "orliće"

Velika Njemačka i Portugal koji je u usponu su rivali Srbije, a naš tim mora da bude prvi u grupi kako bi bio siguran u prolazak dalje.

 Žrijeb Evropsko prvenstvo za rukometaše U18 U20 Izvor: MN PRESS

Mlađe selekcije reprezentacije Srbije su dobile rivale na Evropskom prvenstvu. Selekcija do igrača do 20 godina će od 10. do 21. jula ove godine igrati na Euru u Sloveniji, a naš tim se našao u jakoj grupi sa Njemačkom, Portugalom i Grčkom. Selektor Đorđe Teodorović je istakao da je sama pozicija u trećem šeširu garantovala težak posao za naš tim. 

"Samim tim što smo pred izvlačenje grupa bili pozicionirani u treći šešir, bilo nam je jasno da nema lakih grupa. Prije dvije godine na posljednjem Evropskom prvenstvu, Njemačka je osvojila bronzu, Portugalci su bili na osmoj poziciji, mi smo zauzeli 13. mjesto a Grčka nije učestovala. Letos, na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj za ovu generaciju (2004. godište i mlađi), Nijemci su zauzeli peto mjesto, Portugalci šesto, a Grčka, kao i Srbija, se nisu kvalifikovali za najveću svjetsku smotru. Samo prvoplasirane reprezentacije iz svih šest grupa prolaze u glavni dio takmičenja. Njima će se priključiti još samo dvije najbolje reprezentacije iz svih šest grupa. Te dvije selekcije će se rangirati na osnovu broja bodova, gol razlike i najvećeg broja postignutih golova u grupnim mečevima. Čekaju nas ozbiljni izazovi, na nama da se dobro pripremimo za protivnike iz grupe i pokušamo da izborimo mesto među osam najboljih selekcija u Evropi. Imamo veliku vjeru u naš rad i kvalitet našeg tima i nadamo se da ćemo i ovog ljeta obradovati ljubitelje rukometa u Srbiji”, poručio je gospodin Teodorović.

Izvor: RSS

Takođe je održan žrijeb i za Evropsko prvenstvo za rukometaše do 18 godina, a naši kadeti će se na Euru koji se ovog ljeta igra u Crnoj Gori sastati sa selekcijama Hrvatske, Slovenije i Grčke. Selektor Darko Trivković je istakao da je zadovoljan žrijebom, a da sada slijedi veliki rad i pokušaj da se napravi dobar rezultat.

"Poslije žrijeba, koji smo svi zajedno ispratili, stručni štab i naši kadeti u Staroj Pazovi, mogu da kazem sam zadovoljan. Nisam bio preterano opterećen sa kim ćemo biti u grupi, zato što sam upoznat sa kvalitetom gotovo svih reprezentacija. Sigrno je da će biti veoma zanimljivo i znam da će svaka utakmica biti zahtjevna i teška. Izuzetno poštujem naše protivnike u grupi, radi se o odličnim reprezentacijama i sigurno će naša biti jedna od najzanimljivijih grupa. Vjerujem u naše momke, u svoj stručni štab. Spremićemo se dobro i najvažnije je da odemo kompletni na prvenstvo. Rukometni savez Srbije nam je omogućio odlične uslove za pripreme, jedva čekamo Evropsko prvenstvo i idemo tamo maksimalno motivisani", poručio je Darko Trivković.

Izvor: RSS

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC