• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne može trofej s Bajernom, ali može individualno! Hari Kejn oborio i lični rekord - neka se "ispuca" do Srbije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Engleski kapiten igra najbolju sezonu u karijeri, ali ostala mu je još jedna šansa da osvoji trofej sa minhenskim Bajernom.

 Bajern pobijedio Ajntraht Hari Kejn lični rekord Izvor: Shutterstock

Bajern i Borusija Dortmund su polufinalisti Lige šampiona, ali su u njemačkim takmičenjima ostali kratkih rukava kad su u pitanju trofeji.

Minhenski Bajern je poslije 11 sezona dominacije morao da prepusti šampionsku titulu Bajeru iz Leverkuzena i njegovom treneru Ćabiju Alonsu, za kojeg je trenutno po funkciji samo "član" klupskog rukovodstva Uli Henes rekao da "posjeduje karakter" da postane šef struke bavarskog giganta.

"Ćabi Alonso ima ugovor u Leverkuzenu do 2026. godine, ljubazno smo ga pitali i odbio je jer ima karakter, ne bi otišao ni u jedan drugi klub. Karakter ga kvalifikuje da u budućnosti postane trener Bajerna".

S obzirom da do kraja sezone u Bundesligi ima još tri kola, klubu iz Minhena teoretski "visi" čak i treće mjesto, ali teško je vjerovati da će Štutgart uspjeti da ih u foto-finišu prestigne.

Nema sumnje da je ova sezona bila veliko razočarenje za engleskog kapitena Harija Kejna, koji je svoje "prokletstvo" iz Totenhema preselio na "Alijanc Arenu" mada nada u pehar Lige šampiona nije još umrla s obzirom da su Bavarci izborili plasman u polufinale u kojem će se sastati sa madridskim Realom.

Do tada, Englezu je u Bundesligi preostalo da juri golgeterske rekorde, a u subotnjem 31. kolu protiv Ajntrahta je preskočio vlastiti po broju postignutih golova u jednoj sezoni. Danas je postigao dva pogotka, kojim je osigurao 22. trijumf Bavaraca u Bundesligi.

Načeo je mrežu ekipe iz Frankfurta već u osmom minutu, da bi u drugom dijelu iz penala i zabilježio 35. "recku" uz osam asistencija u Bundesligi, dok je u svim takmičenjima stigao do kote 42, čime je za pogodak prestigao svoju prethodnu, a posljednju sezonu u londonskim "pijevcima".

Takođe, ovo je bio 400. gol u Kejnovoj karijeri - za Totenhem je postigao 280, za Englesku 62, Bajern 42, Milvol 9, Lejton Orijent pet i Lester siti dva! 

Neka ispuca kompletan arsenal do "orlova"

Hari Kejn će predvoditi "Gordi Albion" na predstojećem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje će 16. juna igrati protiv Srbije na otvaranju, a mi se nadamo da će svoj arsenal ispucati do tog meča u Gelnzenkirhenu.

Ipak, franfurtski "orlovi" su uspjeli da do odlaska na odmor stignu do izjednačenja lijepim pogotkom Iga Ekitikea u sami ugao sa ivice kaznenog prostora.

Drugi polufinalisti elitnog takmičenja Evrope - "milioneri" iz Dortmunda prošli su još gore i to protiv direktnog konkurenta za direktan plasman u Ligu šampiona naredne sezone!

Na gostovanju u Lajpcigu, poveli su sjajnim golom Sanča, ali je domaćin do poluvremena napravio preokret zahvaljujući Luisu Opendi i Benjaminu Šašku, da bi već na samom početku drugog dijela, dileme razriješio Mohamed Simakan.

Do kraja je još Kristof Baumgarner komplirao "poker" golova u mreži dortumndskog golmana Gregora Kobela i "ovjerio" pobjedu RB Lajpciga.

Na sreću izabranika Edina Terzića, bez obzira šta naprave protiv Pari sen Žermana u ovogodišnjem polufinalu, naredne sezone će Njemačka imati pet predstavnika u Ligi šampiona zbog rezultata njihovih klubova u Evropi.

Pa ne treba mnogo da ih brine što sada za četvrtim mjestom zaostaju čak pet bodova u Bundesligi.

BUNDESLIGA 31. KOLO

Augzburg - Verder Bremen 0:3 (0:0)
/Šmit 52, Dukš 61, Deman 90/

Bajern - Ajntraht Frankfurt 2:1 (1:1)
/Kejn 8, 61 pen - Ekitike 23/

Frajburg - Volfsburg 1:2 (1:0)
/Borno 42 autogol - Arnold 82, Lakroa 90/

RB Lajpcig - Borusija Dortmund 3:1 (2:1)
/Openda 23, Šeško 45+2, Simakan 46 - Sančo 20/

Bajer Leverkuzen - Štutgart (18.30)


Nedjelja

Borusija Menhengladbah - Union Berlin (15.30)
Majnc - Keln (17.30)
Darmštat - Hajdenhajm (19.30)


Igrano u petak

Bohum - Hofenhajm 3:2 (2:0)
/Šteger 34, 64, Paslak 45+2 - Kramarić 73, 84/



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC