• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija je mogla da ispadne zbog žutog kartona! Falio samo jedan gol za rasplet kakav se nikad nije desio!

Autor Dragan Šutvić

Moglo je da se desi da Srbija samo zbog javnih opomena završi takmičenje u Njemačkoj, bez ijednog poraza?!

 Srbija mogla da ispadne zbog žutih kartona  Izvor: RONALD WITTEK/EPA

Reprezentacija Srbije završila je takmičenje u grupnoj fazi Evropskog prvenstva - poraz od Engleske na startu, pa remi protiv Slovenije i Danske kada je bila neophodna pobjeda. Na kraju, samo dva boda i pakovanje kući nakon desetak dana u Njemačkoj, na prvom Evropskom prvenstvu pod ovim imenom.

Moglo je da se desi da i bod protiv Danske bude dovoljan za nokaut fazu, ali je trebalo da se poklope i neki drugi rezultati. Ispostavilo se na kraju da ne bi bio dovoljan ni bod protiv Engleske u prvom kolu. Da se to dogodilo, imali bismo jednu od najluđih grupa u istoriji velikih takmičenja jer bi timovi po svemu bili potpuno izjednačeni!

Da su kojim slučajem reprezentacije Srbije i Engleske odigrale 1:1 u prvom kolu grupne faze, sva četiri tima u Grupi C imala bi po tri osvojena boda, gol-razliku nula i po dva postignuta gola. To bi značilo da moramo dalje da tražimo kriterijume za prolazak grupe, baš kao što je bio slučaj kod Danaca i Slovenaca kada se odlučivalo drugo i treće mesto.

U krugu od četiri reprezentacije sa po tri osvojena boda i gol-razlikom 2:2 - Srbija bi bila najlošiji tim i završila bi na posljednjem mjestu u grupi, kao što je bio slučaj i u stvarnom svijetu. Razlog za to bili bi žuti kartoni kojih je srpska selekcija dobila više od svojih rivala. Englezi su na tri meča opomenuti četiri puta, Danci i Slovenci po šest, a srpski reprezentativci čak osam!

Na meču prvog kola opomenuti su Nemanja Gudelj u prvom i Dušan Tadić u drugom dijelu meča, dok je i selektor Dragan Stojković dobio žuti karton zbog prigovora. Na drugoj utakmici Filip Mladenović je zaradio javnu opomenu prije pauze, a u nastavku su mu se pridružili Saša Lukić, Luka Jović i Mijat Gaćinović. Na kraju, protiv Danaca je već u četvrtom minutu opomenut Nikola Milenković, a do kraja susreta i Aleksandar Mitrović koji je tražio penal za Srbiju.

Iako je sada jasno da kartoni nisu imali presudnu ulogu u ispadanju Srbije sa Evropskog prvenstva, možda bi trebalo poraditi na disciplini u narednim godinama. Ovo bi očigledno mogao da bude presudan faktor za prolaz u nokaut fazu nekog takmičenja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC