• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holandski štoper o dolasku u Borac: Srećan sam što sam ovdje, svi igrači su dobri prema meni!

Autor Dragan Šutvić

Prve impresije Barta Majersa po dolasku u crveno-plavi tabor.

 Screenshot_1.jpg Izvor: Screenshot

Fudbalski klub Borac znatno je promijenio ekipu u odnosu na prošlu takmičarsku sezonu.

Za sada je stiglo devet novajlija, a jedan od njih je holandski štoper Bart Majers, nekadašnji omladinac i prvotimac Brede.

"Prije svega, jako sam srećan što sam ovdje. Doći u klub koji je osvojio titulu je čast, srećan sam što sam ovdje. Svi momci su zaista dobri, otvoreni i gostoljubivi. Jedva čekam da nastavim treninge. Prvi utisak svih mi je da su jako dobri, ako mi treba pomoć mogu se obratiti bilo kome, tako da mi je prvi utisak jako dobar", rekao je 27-godišnji Holanđanin za klupske kanale na društvenim mrežama.

U Borac i Premijer ligu BiH stigao je iz Rumunije, s obzirom na to da je prehodne četiri godine branio boje Petrolula. Upravo sa rumunskim klubovima Borac igra drugu (UTA Arad 2:1) i treću pripremnu utakmicu (Korvinul Hunedoara, četvrtak) u Sloveniji prije povratka u Banjaluku.

"Pošto do sada nisam igrao u Bosni, teško mi je porediti, ali ako gledamo kvalitet igrača koje imamo, mislim da imamo jako dobru ekipu i možemo postići velike uspjehe ove sezone kao prošle. U Rumuniji je takođe dobra liga, veliki broj momaka igra i za reprezentaciju Rumunije, nivo je visok ali kao što sam rekao teško je uporediti za sada."

Prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni Borac će odigrati 10. jula od 21.00 čas, kada će Egnatiju dočekati na Gradskom stadionu. Revanš je sedam dana kasnije, u istom terminu, na "Elbasan Areni" u istoimenom gradu.

Vjeruje Majers u odbranu titule, ali prije svega očekuje da crveno-plavi savladaju Egnatiju i plasiraju se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Što se tiče ličnih ciljeva, naravno da igram i da postanemo ponovo šampioni, braneći što bolje i da primimo minimalan broj golova. Volio bih da osvojimo Ligu šampiona, možda je to previše, ali prvi cilj nam je da prođemo u naredno kolo. To nam je cilj kao ekipi, a i lično meni."

Banjaluku nije uspio za sada da upozna jer je, kako kaže, veoma brzo morao da krene da izvršava poslovne obaveze.

"Stigao sam u Banjaluku oko 7-8 ujutro, morao sam na ljekarski pregled nakon kojeg sam odmah krenuo za Sloveniju. Međutim, ono što sam mogao vidjeti za tako kratko vrijeme je da izgleda kao jako lijep i ugodan grad", istakao je holandski defanzivac.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC