• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko je koštao let "orlova" hrvatskim avionom? Prvi se vratili iz Njemačke, a plaćena velika suma

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poznato je koliko je FSS platio čarter let za odlazak na EURO2024, a posebne kontroverze izazvalo je što je u pitanju avion sa hrvatskim registarskim oznakama.

 koliko je kostao hrvatski avion kojim su fudbaleri isli na euro 2024 Izvor: Instagram/FSS/Printscreen

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je 11. juna na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a tek kasnije se saznalo da je iza svega stajala jedna velika kontroverza. Čarter let kojim su "orlovi" letjeli od Beograda do Minhena, i u kome je pred polijetanje bio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, bio je sa hrvatskim registarskim oznakama, odnosno "šahovnicom", zbog čega se u javnosti digla bura.

Prema saznanjima "Telegrafa", Fudbalski savez Srbije (FSS) je čarter let platio 48.500 evra za jedan smjer, dok su se nakon ovog kiksa fudbaleri vratili domaćim avioprevoznikom Er Srbijom, u kasnim večernjim časovima 26. juna. Odgovornost za ovaj propust prihvatio je generalni sekretar Jovan Šurbatović koji je najavio odlazak iz Saveza.

"To je tačno. To je istinita priča. Predsjednik Vučić je bio očajan zbog toga, izuzetno ljut takođe. Da je sramota, sramota je. Očekujem naravno da odgovorni za to se indentifikuju i da se vidi zbog čega se to desilo. Mi imamo našu Er Srbiju, uvijek svi putujemo Er Srbijom, znam da kada predsjednik Vučić putuje na duga putovanja, kao u Kinu, da uvijek leti Er Srbijom i da se uvijek vidi Er Srbija kada se negdje sleti, jer to je naš ponos. Zašto se to desilo, ne znam, ali znam da se desilo i znam da se o tome nije govorilo da ne bismo prebacivali temu i fokus sa podrške reprezentaciji. Mislim da je to bila dobra odluka. Treba da se utvrdi kako se to desilo", rekla je Ana Brnabić na TV "Happy".

Podsjetimo, Srbija je u svojoj grupi "D" završila posljednjeplasirana sa dva osvojena boda, iza Engleske, Slovenije i Danske.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:56
Anketa ko je najlepši srpski fudbaler
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

(Telegraf/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Plavac

"Predsednik Vučić je bio očajan". E posebno me za to zabole glava. Kakve budalaštine. Pa šta ako je hrvatski? Može se raspravljati samo da li je moglo jeftinije a čiji je avion je potpuno nebitno.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC