• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Veleža najavio evropski meč: "Mislim da su šanse za prolaz 50-50"

Autor Haris Krhalić

Trener Veleža najavio utakmicu sa predstavnikom Andore.

 Damir Čanadi najava Velež Inter Konferencijska liga Izvor: FK Velež/zvanični sajt

FK Velež danas je organizovao konferenciju na kojoj se medijima obratio trener "rođenih" Damir Čanadi.

Mostarci sutra igraju meč prvog pretkola Konferencijske lige protiv andorskog Intera, a Čanadi je na početku naveo:

"Iskreno, imamo malo informacija. Odigrao sam par utakmica u Evropi, sa andorskim timovima nisam imao utakmicu, ali moramo uzeti ono što imamo. Imaju dosta Španaca, mislim da će na taj način igrati. Fokus je na totalno na nama. I mi i oni su u pripremama, možda i oni o nama ne znaju toliko. Kratko sam tu, osam dana. Dali smo maksimalno, ekipa za mene i ja za njih. Da neku energiju stvorimo. Jako bitna utakmica. Želimo proći. Na to smo fokusirani", rekao je on, a prenosi Sport1.

Iza šefa stručnog štaba Mostaraca je izuzetno kratak period priprema.

"Jedan trener je odustao, ja sam došao. Mislim da smo maksimalno izvukli. Moramo prihvatiti kako jeste. Mi to ne vidimo ni kao negativno, ni kao pozitivno. I oni meni su pomogli, a i ja njima. Probali smo protiv Šibenika odraditi stil igre kakav želimo. Nemamo više priprema, sutra moramo funkcionisati. Hoćemo igrati fudbal. To je naš posao. Pogotovo ćemo gledati da napravimo pozitivan rezultat pred našim navijačima", govori Čanadi.

Smatra da su šanse za prolazak 50-50.

"Znamo da smo Velež i da smo veliki klub u BiH. Ne vidim da moramo proći, mislim da svi igraju i treniraju i pokušavaju pobijediti utakmicu. Doveli su trenera koji može pomoći toj ekipi. U modernom fudbal to ne postoji. Moramo respektovati, mislim da su šanse 50-50. Sutra možemo pokazati koliko smo daleko fizički i taktički, koliko možemo našu ideju igre držati. To su meni bitne stvari. Ja ću sutra puno odgovora dobiti o tome kakva je ekipa stvarno. U tome, moramo i pobijediti. To su neke stvari koje želimo. Ekipa ima pozitivan karakter. Dugo sam u fudbalu, vodio sam dosta ekipa, ali u tako kratkom periodu nisam puno puta doživio da jedna ekipa gleda da to tako izradi, ideju igre. Mislim da su to dosta dobro prihvatili. Sa pozitivnom energijom idemo sutra u utakmicu, a onda je možemo analizirati. Opet će se priključiti jedan-dva igrača. Nismo ni mogli staviti sve na listu. Stvarno mi je žao. To je isto bila bitna situacija. Moramo se naći, to je to", zaključio je trener Veleža.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC