• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudijski analitičar objasnio penal za Engleze! Đurović: "Javnost je ogorčena..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zbog ovog gola su Englezi stigli do preokreta protiv Holandije u polufinalu Evropskog prvenstva.

 Engleska Holandija Izvor: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Finale Evropskog prvenstva u fudbalu igraće Španija i Engleska, a plasman tima Gareta Sautgejta je kontroverzan - ima mnogo onih koji tvrde da nije trebalo dosuditi penal iz kojeg je Hari Kejn postigao pogodak. Napadač Bajerna iz Minhena bio je precizan sa bijele tačke nakon što je izborio kazneni udarac, a mišljenja o tom detalju su podijeljena.

Nekadašnji sudija, a sada dugogodišnji analitičar suđenja Raka Đurović ističe da dileme nema - penal za Engleze opravdano je dosuđen! Po riječima sudijskog analitičara situacija je veoma jasna i Denzel Damfris napravio je grešku kada je u kaznenom prostoru faulirao Kejna, koji je loptu već poslao preko gola.

"Javnost je ostrašćena kad je Engleska u pitanju, ali je ovo sinoć bio prekršaj za kazneni udarac. Odbrambeni igrač od samog početka ide na nedozvoljen način i prvo ometa Kejna koji zbog toga 'skraćuje' šut, a onda i dolazi do kontakta na nedozvoljen način što to čini prekršajem. Da je lopta bila van igre prilikom kontakta, onda bi bilo prostora da se tumači da je efekat postignut i da nema prostora za tehničku kaznu (ne i za disciplinsku). Ovako, nedozvoljen kontakt je nastao tik poslije šuta dok je lopta još u igri, a i da nije bilo kontakta - bilo bi prostora za indirektan slobodan udarac. Rijetko se to svira, ali pravila tako kažu", napisao je na svom profilu Rade Đurović.

Podsjećamo, sudijski analitičar RTS Dejan Nedić dao je potpuno drugačije mišljenje o ovoj situaciji. Po njegovim riječima nema govora o kaznenom udarcu za Englesku, a tom prilikom je i napao sudiju Bastijan Dankert. Njemački arbitar bio je u VAR sobi i bez potrebe se uključio u odlučivanje, smatra nekadašnji pomoćni sudija.

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Prema ovom liku znaci nesmijes da ometas igraca prilikom suta nego ga pusti da ti dadne gol. Bravo majstore.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC