• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi uzeli 2.000.000 evra, pa doveli njega! Navijači još pamte tragičara iz Lige šampiona!

Autor Dušan Ninković

Klub iz kojeg je Crvena zvezda kupila novog napadača angažovao nekadašnjeg fudbalera srpskog tima.

 Farense doveo bivšeg igrača Crvene zvezde Tomanea  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je završila transfer brazilskog napadača Bruna Duartea (28), koji bi u narednoj sezoni trebalo da predstavlja jedno od najjačih oružja Vladana Milojevića. Iskusni napadač stigao je iz Farensea, a portugalski klub je brzo reagovao i na tržištu pronašao zamjenu - fudbalera koji je svojevremeno nosio baš crveno-bijeli dres.

Bivši igrač Zvezde Antonio Manuel Fernandes Mendes poznatiji po nadimku Tomane postao je novi fudbaler Farensea i u narednoj sezoni predvodiće ofanzivni dio tima u tom portugalskom klubu. On se u Portugal vraća nakon pet godina tokom kojih je nosio dres Crvene zvezde, Samsunspora i APOEL-a sa Kipra.

Svojevremeno je Tomane bio veliki talenat portugalskog fudbala i redovan reprezentativac u mlađim kategorijama, ali nešto nije išlo po planu u karijeri. Nakon što je ponikao u Vitoriji iz Gimaraeša igrao je na pozajmicama za Limijanos i Duizburg, zatim obukao dres Panetolikosa, pa Aruke i na kraju stigao u Crvenu zvezdu. Taj dio karijere navijači beogradskog kluba ne pamte po dobrom.

Na 32 odigrana meča Portugalac je postigao osam golova i asistirao pet puta, a iako je osvojio dvije šampionske titule to nisu najupečatljiviji dijelovi njegove karijere u Srbiji. navijači Zvezde najviše pamte penal protiv Olimpijakosa u posljednjem kolu grupne faze Lige šampiona, kada su crveno-bijeli povoljnim rezultatom mogli da se domognu evropskog proljeća. Šut Tomanea pogodio je prečku, a kasnije se mnogo spekulisalo zašto je on preuzeo odgovornost - više aktera tog meča istaklo je da Marko Marin nije želio da šutne penal, pa je zbog toga izbor pao na napadača.

Kasnije je drugi stranac u redovima Zvezde, levi bek Žander, napravio penal koji je crveno-bijele preskupo košatao. Olimpijakos je u 87. mninutu stigao do prednosti, a minimalna pobjeda ih je odvela u evropsko proljeće, dok je Zvezda završila grupu na posljednjoj poziciji sa tri osvojena boda.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC