• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loža na stadionu Partizana od danas nosi ime legendarnog golmana iz Mostara!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dio stadiona Partizana sada će ponijeti ime po Ivanu Ćurkoviću!

 stadion jna dobio lozu ivan curkovic Izvor: dušan ninković/mondo

U petak 19.7.2024.godine, na zapadnom dijelu stadiona JNA, svečano je otvorena centralna loža, koja je ponijela ime po legendarnom golmanu Partizana, francuskog Sent Etjen i bivše Jugoslavije-Ivana Ćurkovića.

Ćurković je u karijeri igrao za Velež iz Mostara, Partizan i Sent Etjen. U Sent Etjenu je nastupao zajedno sa Mišelom Platinijem, a klub je tih godina bio u vrhu francuskog fudbala i plasirao se u finale Kupa evropskih šampiona u sezoni 1975/76. Pripadao je generaciji Partizanovih beba, koja je 1966 godina igrala finale Kupa evropskih šampiona sa Real Madridom. Prisutnim gostima i medijima obratio se i slavni golman, danas počasni predsjednik Partizana Ivan Ćurković. 

"Dame i gospodo, uvaženi članovi UO FK Partizan, hvala vam na ovom jedinstvenom i velikom priznanju koje ste mi dodijelili. Ovog dana, prošlog mjeseca, navršilo se 60 godina, te daleke 1964. godine kada sam došao u Partizan i Beograd i potpisao prvi ugovor. Na sve te godine sam veoma ponosan, jer moja saradnja i relacije sa FK Partizan su bile bliske, bez ijedne mrlje, nesporazuma i problema. Obavljao sam dugo godina važne funkcije u FK Partizan i JSD, sarađivao sa izuzetnim ljudima i naučio mnogo od njih. To me je još više zbližilo Partizanu. Dolazak u Partizan je moj najbolji životni potez. Zašto to govorim? Zato što znam kako se moja sportska i društvena karijera razvijala u Partizanu, Srbiji i inostranstvu. Temelj je bio napravljen ovdje, on mi je dao sigurnost, znanje i hrabrost, da vidim i vodim moju sportsku i društvenu karijeu na najbolji način. Hvala još jednom i živio Partizan", poručio je Ćurković. Pogledajte kako će izgledati loža Ivan Ćurković: 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC